Η VW αρνείται πως επιθυμεί την πώληση της Ducati

Σχετικά άρθρα

2012-Ducati-1199-Panigale-05

Χθες κυκλοφόρησαν αναφορές, πως η VW εξετάζει την πώληση των Ducati και MAN, για να βάλει στα ταμεία της χρήματα που απαιτούνται για την αποπληρωμή του σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών, αλλά σύμφωνα με τον Matthias Muller, τον CEO του γερμανικού ομίλου, δεν υπάρχει καμία πρόθεση το VW Group να πουλήσει την Ducati, την οποία την χαρακτήρισε “κόσμημα” για την εταιρία του.

Σύμφωνα με αναλυτές, το VW Group θα μπορούσε να βάλει τα ταμεία της το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ με την πώληση της Ducati, μιας και οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν από τότε που εξαγοράστηκε από την VW.

Πλέον, η Ducati είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του VW Group, προσφέροντας όλο και περισσότερα μοντέλα στην αγορά. Η ιταλική φίρμα έχει ετήσια έσοδα 700 εκατ. ευρώ, με τον Muller να αναφέρει πως η Ducati θα παραμείνει στο χαρτοφυλάκιο του VW Group, έχοντας καλύτερες προοπτικές για το μέλλον, με τους εργαζομένους της εταιρίας να μην έχουν τίποτα να φοβηθούν.

ΠηγήVW Group

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...