Το Volkswagen Group καταργεί 40+ μοντέλα

Σχετικά άρθρα

Volkswagen factory plant (1)

Το Volkswagen Group σήμερα παράγει συνολικά 340 μοντέλα από όλες τις φίρμες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του, αλλά σύμφωνα με την γερμανική Handelsblatt, ο γερμανικός κολοσσός θα μειώσει κατά 40 τουλάχιστον, τα μοντέλα που κατασκευάζει, στο πλαίσιο της νέας του στρατηγικής.

Στα μέσα της εβδομάδος, η VW ανακοίνωσε πως θα επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ride-sharing υπηρεσιών και αυτόνομης οδήγησης, ώστε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στις “πράσινες μεταφορές” μέχρι το 2025, αλλά και να αναμορφώσει τις δραστηριότητές της μετά από το σκάνδαλο εκπομπών.

vw volkswagen wolfsburg plant

H Handelsblatt επικαλείται πηγές της VW, αναφέροντας πως η αναμόρφωση της, περιλαμβάνει την διακοπή της παραγωγής περισσότερων από 40 μοντέλων, από εταιρίες όπως η VW, η Seat, η Skoda και η Audi.

Εκπρόσωπος της VW, σχολίασε την είδηση, δηλώνοντας πως ο αριθμός των μοντέλων που θα πρέπει να σταματήσουν να παράγονται δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Ανάμεσα στα μοντέλα που θα καταργηθούν θα είναι, σύμφωνα με τις φήμες, το Beetle, μιας και η VW θα συνεχίζει να κατασκευάζει μόνο τα μοντέλα που κάνουν αξιόλογες πωλήσεις και γεμίζουν τα ταμεία της με ρευστό.

ΠηγήHandelsblatt

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...