Σε δημοπρασία το πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο Ford GT

Σχετικά άρθρα

Ford GT CP-1 prototype 2004 (1)

Ένα ιδιαίτερα σπάνιο αυτοκίνητο βγαίνει προς δημοπράτηση σήμερα από τον οίκο Barrett-Jackson. Πρόκειται για το Ford CP-1, το πρώτο πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο Ford GT πρώτης γενιάς. Έχει αριθμό σασί 1FAFP90SX4Y400004 και είναι το πρώτο Ford GT 1ης γενιάς που διαθέτει κανονικό εσωτερικό, αλλά και όλα τα μηχανικά μέρη, από τον κινητήρα μέχρι τον άξονα μετάδοσης και το κιβώτιο ταχυτήτων. Βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, με το πρωτότυπο να έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως ως εκθεσιακό αυτοκίνητο, γι ‘αυτό και δεν μπορεί να οδηγηθεί σε δημόσιους δρόμους.

Η Ford μάλιστα επέλεξε να περιορίσει ηλεκτρονικά την τελική ταχύτητα του συγκεκριμένου GT στα 8 χλμ/ώρα, ώστε να είναι σίγουρη πως δεν θα συμβεί κάποιο ατύχημα.

Η Ford το είχε στη κατοχή της έως και το 2008, όπου και το είχε στο μουσείο της, όταν κάποιος συλλέκτης το αγόρασε για άγνωστο ποσό. Εν αντιθέσει με τα Ford GT παραγωγής, το πίσω μέρος του είναι κατασκευασμένο εξ’ολοξλήρου από carbon. Πάνω του υπάρχουν οι υπογραφές 13 σημαντικών προσωπικοτήτων της Ford, όπως του Carroll Shelby, του Bill Ford, του Camillo Pardo και του Fred Goodnow.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...