Στο σφυρί το πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο Ford GT

Σχετικά άρθρα

Για ακόμη μια φορά το Ford CP-1, το πρώτο πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο Ford GT πρώτης γενιάς, θα βγει σε δημοπρασία. Το αυτοκίνητο έχει αριθμό σασί 1FAFP90SX4Y400004 και είναι το πρώτο Ford GT 1ης γενιάς που διαθέτει κανονικό εσωτερικό, αλλά και όλα τα μηχανικά μέρη, από τον κινητήρα μέχρι τον άξονα μετάδοσης και το κιβώτιο ταχυτήτων. Βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, με το πρωτότυπο να έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως ως εκθεσιακό αυτοκίνητο, γι ‘αυτό και δεν μπορεί να οδηγηθεί σε δημόσιους δρόμους.

Η Ford μάλιστα επέλεξε να περιορίσει ηλεκτρονικά την τελική ταχύτητα του συγκεκριμένου GT στα 8 χλμ/ώρα, ώστε να είναι σίγουρη πως δεν θα συμβεί κάποιο ατύχημα. Η Ford το είχε στη κατοχή της έως και το 2008, όπου και το είχε στο μουσείο της, όταν ο συλλέκτης Joey Limongelli το αγόρασε για άγνωστο ποσό. Εν αντιθέσει με τα Ford GT παραγωγής, το πίσω μέρος του είναι κατασκευασμένο εξ’ολοξλήρου από carbon. Βλέπεις η Ford αργότερα συνειδητοποίησε πως το carbon πίσω μέρος θα της κόστιζε 45.000 δολάρια ανά αυτοκίνητο, γι’αυτό και το αντικατέστησε από αλουμίνιο.

Πάνω του υπάρχουν οι υπογραφές 13 σημαντικών προσωπικοτήτων της Ford, όπως του Carroll Shelby, του Bill Ford, του Camillo Pardo και του Fred Goodnow. Το αυτοκίνητο θα δημοπρατηθεί τον Ιανουάριο στην Αριζόνα από τον οίκο Russo and Steele, ο οποίος δεν ανακοινώνει το ποσό που πιστεύει πως θα πιάσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...