Την κατάργηση των bonus προς τις ομάδες εξετάζει ο Ecclestone

Σχετικά άρθρα

F1

Το οικονομικό αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο στη Formula 1. Τα έσοδα της FOM είναι πολύ μεγάλα, έτσι επιστρέφει ένα μέρος αυτών στις ομάδες. Τον περασμένο Απρίλιο, είδαμε τις απολαβές των ομάδων, με τη Ferrari να βρίσκεται στην πρώτη θέση, παρόλο που η Mercedes έχει κατακτήσει τα δύο τελευταία πρωταθλήματα και η ιταλική ομάδα έχει να δει τίτλο από το 2008.

Αυτό συμβαίνει λόγω των bonus που παίρνει η ομάδα του Maranello, αλλά δεν είναι η μόνη σε αυτό. Το ίδιο γίνεται και με τις Mercedes, McLaren, Red Bull και Williams -όχι σε τέτοιο βαθμό- για τη συνεισφορά τους στο άθλημα. Η συμφωνία ισχύει μέχρι το 2020, ωστόσο ενδέχεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο μέλλον.

Ο Bernie Ecclestone είναι ο υπεύθυνος σε τέτοια ζητήματα και τώρα το αφεντικό του αθλήματος δηλώνει πως εξετάζει έναν πιο δίκαιο τρόπο διαμοιρασμού των χρημάτων, που ενδέχεται να προκαλέσει δυσαρέσκεια σε κάποιες ομάδες. Όπως λέει, ένα καλό σύστημα είναι αυτό της Premier League, αλλά θα κοιτάξει ενδελεχώς το θέμα μέχρι τις τελικές αποφάσεις.

Είπα στον Toto να μη σκέφτεται ακόμα τις χρηματικές απολαβές. Θα εξετάσω προσεκτικά πώς δουλεύουν τα πράγματα, για να δω αν μπορώ να καταλήξω σε κάτι πιο ίσο προς όλες τις ομάδες. Η Premier League έχει έναν καλό τρόπο διανομής των χρημάτων, έτσι αυτό ίσως να δουλέψει για εμάς. Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα τους αρέσει, άνθρωποι που δε θα τους αρέσει και αυτοί που θα υποφέρουν.

ΠηγήThe Times
ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...