Η Nissan ετοιμάζει range extender ηλεκτρικό

Σχετικά άρθρα

nissan-gripz-4712

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του CEO της φίρμας, Carlos Ghosn, στόχος του είναι η Nissan να ηγηθεί στις νέες εξελίξεις. Γι’ αυτό πρόκειται να εισαγάγει δύο νέες τεχνολογίες στη βάση αυτή.

Η πρώτη, αφορά ένα νέο range extender μικρομεσαίο αυτοκίνητο και που η εταιρεία ισχυρίζεται πως θα αντιμετωπίσει τα δύο βασικότερα εμπόδια στην ηλεκτροκίνηση, που δεν είναι άλλα από το κόστος και την περιορισμένη απόσταση που μπορούν να διανύουν με μια φόρτιση. Η δεύτερη είναι στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης και αφορά σε ένα νέο χαρακτηριστικό της Nissan, που θα περιλαμβάνει την αυτόνομη λειτουργία του αυτοκινήτου με αυτοκινητόδρομο μονής λωρίδας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO στους μετόχους, οι δύο αυτές τεχνολογίες θα ξεκινήσουν από την ιαπωνική αγορά από τον Απρίλιο του 2017 και έπειτα θα επεκταθούν στις υπόλοιπες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει προγραμματισμός για την διάθεση του υβριδικού οχήματος σε αγορές των Η.Π.Α, της Ευρώπης και της Κίνας.

Αν εξετάσουμε λίγο το νέο ηλεκτρικό όχημα της Nissan, το e-Power, θα καταλάβουμε πως πρόκειται στην ουσία για ένα υβριδικό, που χρησιμοποιεί έναν μικρό βενζινοκινητήρα, για να φορτίσει τις μπαταρίες του ηλεκτρικού κινητήρα που πρόκειται να κινεί τους τροχούς. Παρόμοιο σύστημα είδαμε στο Gripz Concept πέρυσι. Η υιοθέτηση ενός τέτοιου συστήματος από την Nissan, ίσως είναι μια σιωπηρή παραδοχή, ότι το παρόμοιο σύστημα που χρησιμοποίησε ο βασικός της ανταγωνιστής στην αγορά των ΗΠΑ, η GM με το Chevrolet Volt, είχε μεγαλύτερη αποδοχή από τους καταναλωτές, σε αντίθεση με το Nissan Leaf, που ήταν αμιγώς ηλεκτρικό και του οποίου οι πωλήσεις έχουν πέσει κατά 39%.

Και όλα αυτά, έρχονται τη στιγμή που η εταιρεία έχει χάσει το 39% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ και σε μια προσπάθεια του CEO να πείσει τους μετόχους, πως η Nissan χρησιμοποιώντας τις δύο νέες αυτές τεχνολογίες, θα ηγηθεί στον τομέα.

Τέλος, πολλά υποσχόμενο είναι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης ProPilot, που θα επιτρέπει την αυτοματοποιημένη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους, ενώ θα έχει και το χαρακτηριστικό αυτόματου stop&go κατά την κίνηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια. Η είδηση...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...
Autoblog.gr