Horner: Το σχέδιο του Ecclestone δε θα προχωρήσει

Σχετικά άρθρα

Christian Horner

Οι αλλαγές στη Formula 1 ποτέ δε σταματούν. Αυτό δεν αφορά μόνο τους τεχνικούς κανονισμούς, αλλά και γενικότερα τη διακυβέρνηση του αθλήματος. Πολλοί έχουν παράπονα από αυτό και ιδιαίτερα οι μικρότερες ομάδες, ειδικότερα όταν βλέπουν τα μεγάλο ονόματα να παίρνουν bonus στις χρηματικές τους απολαβές, για τη συνεισφορά τους στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αυτό δεν αρέσει ιδιαίτερα στον Bernie Ecclestone, έτσι το αφεντικό της Formula 1 θέλει να τροποποιήσει το σύστημα με το οποίο μοιράζονται τα έσοδα, προκειμένου να καταργηθούν τα bonus και να υπάρχει περισσότερη ισονομία προς όλες τις ομάδες. Η ιδέα αυτή είναι λογικό να μην αρέσει σε όσους είναι μπροστά, με τη Red Bull να είμαι μία από αυτές τις ομάδες.

Ο επί κεφαλής της RBR, Christian Horner, πιστεύει πως το σχέδιο του 85χρονου δεν έχει μέλλον, αφού οι ομάδες δεν πρόκειται να συμφωνήσουν με τον περιορισμό των χρημάτων που παίρνουν, ενώ λέει πως μια καλή λύση θα ήταν η αύξηση των εσόδων.

Όλα έχουν να κάνουμε με αυτά τα πράγματα και πρέπει να είσαι άνετος με τα χρήματα που παίρνεις. Αν τα λεφτά αυξηθούν για όλους, είναι μικρότερο θέμα απ’ ό,τι αν τα μειώσεις για μερικές ομάδες. Έτσι, αν τα έσοδα αυξηθούν για το άθλημα, είναι θέμα του επί κεφαλής να αποφασίσει πώς θα μοιραστούν αυτά, αλλά όλες οι ομάδες θα έχουν ένα θέμα αν τα έσοδα μειωθούν.

Είμαστε μακριά από το τέλος της τωρινής συμφωνίας, αλλά οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν και κάθε ομάδα θα προσπαθήσει να επιτύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Είναι στο χέρι του Ecclestone να αποφασίσει πώς θα μοιράσει τα έσοδα και κατά πόσο οι ομάδες θα διαπραγματευτούν, κάτι που σπάνια δουλεύει. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα περίοδος.

Ο Βρετανός θέλει να δικαιολογήσει τα επιπλέον χρήματα, τονίζοντας ότι η Red Bull έχει κάνει πολλά για την προώθηση του αθλήματος, εκεί όπου καταλήγουν τα bonus.

Τα ποσά αυτά επικεντρώνονται σε άλλες πτυχές που η Red Bull φέρνει στο άθλημα και πιθανώς είναι η μοναδική εταιρεία που προωθεί τη Formula 1 με δραστηριότητες που γίνονται σε όλο τον κόσμο. Ήμασταν οι πρώτοι που τρέξαμε στο Μπακού. Ίσως αυτός ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε στο να διοργανωθεί Grand Prix εκεί. Έχουμε τρέξει σε βουνά σε παραλίες και σε μέρη που δε θα περιμένατε να δείτε μονοθέσια, μπροστά σε όλο τον κόσμο.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...