Έρευνες στα κεντρικά της VW για βόμβες από τον 2ο Π.Π.

Σχετικά άρθρα

vw volkswagen Wolfsburg

Οι εργάτες στο κεντρικό εργοστάσιο της VW στο Wolfsburg είχαν μια ιδιαίτερη μέρα. Κάποιοι από αυτούς εντόπισαν μέρη που φαίνονταν να προέρχονται από ξεχασμένες βόμβες εποχής 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές, με αποτέλεσμα να σπεύσουν ομάδες πυροτεχνουργών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης του Wolfsburg, έχουν βρεθεί παρόμοια μέρη σε 4 διαφορετικά σημεία των εγκαταστάσεων σε διάστημα ενός μηνός. Στο πέρασμα των ετών έχουν εντοπιστεί πολλές ανάλογες βόμβες σε μια τεράστια έκταση που είναι 3 φορές το Μονακό και απασχολεί 60.000 άτομα, το 50% δηλαδή του πληθυσμού της πόλης.

Εκπρόσωπος της VW καθησύχασε τον κόσμο -λέγε με και μετόχους- αναφέροντας πως ακόμα και ενδεχόμενη εκκένωση του κτιρίου δεν θα επηρεάσει την παραγωγή, η οποία αγγίζει τα 815.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Το εργοστάσιο άνοιξε τις πύλες του το 1938 με τις ευλογίες του Χίτλερ και ήταν επιφορτισμένο με την κατασκευή του “Αυτοκινήτου του Λαού” (a.k.a. VW Beetle). Όπως τα περισσότερα εργοστάσια του τότε, όμως, οι προτεραιότητες άλλαξαν και μπήκαν σε πρώτο πλάνο η παραγωγή – επισκευή στρατιωτικών οχημάτων και αεροσκαφών. Αναμενόμενα, “προσέλκυσε” ομαδόν τα πυρά των Συμμάχων, με αποτέλεσμα τα “σουβενίρ” να παραμένουν μέχρι σήμερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...