ΗΠΑ: Πρόστιμο σε όποιον κινείται αργά στην αριστερή λωρίδα

Σχετικά άρθρα

left-lane-camp2

Αναμφίβολα, το μεγαλύτερο και πιο εκνευριστικό πρόβλημα της οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο, δεν είναι άλλο από εκείνους τους οδηγούς που κατασκηνώνουν στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, παρεμποδίζοντας την κίνηση ενός οδηγού που θέλει να πάει πιο γρήγορα.

Αυτό το πρόβλημα, στην Ελλάδα είναι ακόμη πιο εκτεταμένο και δυστυχώς οι Αρχές δεν κάνουν κανένα βήμα προς την λύση του. Δεν συμβαίνει όμως και το ίδιο πράγμα στις ΗΠΑ, όπου αρκετές Πολιτείες, πέρα από την θέσπιση ελάχιστων ορίων ταχύτητας, προχωρούν τώρα, στην επιβολή προστίμων σε εκείνους που κινούνται αργά στην αριστερή λωρίδα!

left-lane-4

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα θα ξεκινούν από $50 και σε ορισμένες Πολιτείες μπορεί να φτάσουν και τα $500! Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Dan Howell, λίγο πριν την εφαρμογή του νόμου δήλωνε στον τύπο πως:

Δεν είναι μόνο οι υψηλές ταχύτητες που σκοτώνουν στους αυτοκινητόδρομους, αλλά και η σύγχυση που προκαλούν οι οδηγοί που πηγαίνουν αργά και παρεμποδίζουν την κυκλοφορία.

Πολλές Πολιτείες, τώρα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση με σκοπό την αντιμετώπιση αυτού του φαινόμενου.

Μια τέτοια ρύθμιση, θα ήταν πολύ θετική και θα μπορούσαμε να την δούμε και στην δική μας χώρα, καθώς αυτή η ενοχλητική συμπεριφορά από πολλούς οδηγούς, είναι αιτία εκνευρισμού και καθυστέρησης, χωρίς να υπάρχει λόγος. Άνετα όλοι εκείνοι που κινούνται στην αριστερή, θα μπορούν να κινηθούν πιο δεξιά, χωρίς να μειώσουν την ταχύτητά τους και παράλληλα θα διευκολύνουν άλλους οδηγούς που θέλουν να κινηθούν με ασφάλεια πιο γρήγορα, σε δρόμους όπου υπάρχουν οι υποδομές. Ίσως λοιπόν, η θέσπιση ενός τέτοιου προστίμου να “ευαισθητοποιούσε” εκείνους που δεν έχουν επίγνωση για το πού πρέπει να κινούνται.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Η κινεζική Chery συζητά με την Ιταλία για εργοστάσιο

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών της πρώτης να προσελκύσει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός της...
Autoblog.gr