H McLaren αγκαλιάζει την αυτόνομη τεχνολογία

Σχετικά άρθρα

McLaren logo

Αν πιστεύεις πως η αυτόνομη τεχνολογία απευθύνεται μόνο για τα “βαρετά καθημερινά” αυτοκίνητα, αναθεώρησε. Η McLaren δείχνει έτοιμη να αγκαλιάσει τη τεχνολογία αυτή, μιας και όπως πιστεύει, θα μπορέσει π.χ, να κάνει τα αυτοκίνητά της να κινούνται γρηγορότερα μέσα στη πίστα.

Παρόμοια άποψη έχει εκφράσει εδώ και καιρό η Nissan για το μελλοντικό GT-R, με την McLaren να γνωρίζει πως η αυτόνομη τεχνολογία θα συμβάλλει παράλληλα στην αύξηση της ασφάλειας, χωρίς να βγαίνει από τη συνάρτηση η οδηγική απόλαυση.

Σύμφωνα με τον Duncan Forrester, επικεφαλής επικοινωνίας της McLaren, η εταιρία του στο μέλλον θα εξοπλίζει τα αυτοκίνητά της με αυτόνομη τεχνολογία, που θα επιτρέπει ωστόσο στους οδηγούς να πάρουν τον πλήρη έλεγχο του οχήματος, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Όπως δήλωσε:

Πρέπει να βρούμε το δρόμο μας, μέσω της αυτόνομης οδήγησης, και υποψιάζομαι πως αυτό που πιθανότατα θα συμβεί, είναι ότι μερικοί από τους κύριους δρόμους, εκεί όπου η ασφάλεια είναι δύσκολη, θα προσφέρουμε αυτόνομη λειτουργία. Θα πατάς ένα κουμπί, και το αυτοκίνητο θα μπαίνει σε αυτόνομη λειτουργία.

Στη συνέχεια, όποιος θέλει, θα πατά ένα κουμπί, που θα απενεργοποιεί πλήρως την αυτόνομη λειτουργία, παίρνοντας αυτός τον έλεγχο του οχήματος.

Τόνισε πως η αυτόνομη τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και εντός πίστας, τόσο για να βοηθήσει στην εκπαίδευση του οδηγού, για να μάθει σωστά την αγωνιστική γραμμή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...