1600

Ύστερα από τα αποκαλυπτήρια του νέου AM-RB 001, του από κοινού hyper-car της Aston Martin και της Red Bull, εύλογα δημιουργήθηκαν ερωτήματα για το ποια θα είναι η επιρροή του αυτοκινήτου (σχεδιαστικά και τεχνολογικά) στα επόμενα μοντέλα της Aston Martin.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin, Andy Palmer σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως κάποια στοιχεία από το AM-RB 001 θα εφαρμοστούν και σε επόμενα μοντέλα της Βρετανικής φίρμας, με τον ίδιο να λέει χαρακτηριστικά:

 Θα ήταν κρίμα αν δεν ενσωματώσουμε τα στοιχεία του AM-RB 001 στα αυτοκίνητα του μέλλοντος, είτε είναι από την πλευρά του σχεδιασμού, είτε από την εφαρμογή αυτών σε ειδικές εκδόσεις των μοντέλων μας.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός, ότι οι τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου παραμένουν άγνωστες, είναι αδύνατο να προσδιορίσουμε τις τεχνολογίες που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν σε μελλοντικά προϊόντα της Aston Martin, αν και φήμες υποστηρίζουν ωστόσο πως στο μηχανοστάσιο φωλιάζει ένας θηριώδης V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας, απόδοσης 1000+ αλόγων, κάνοντας παράλληλα χρήση υβριδικής τεχνολογίας, ενώ θα επιτυγχάνει αναλογία ισχύς-βάρους 1:1 εφόσον θα είναι κατασκευασμένο από carbon fiber προδιαγραφών F1. Το πιθανότερο βέβαια είναι να δούμε στα νέα αυτοκίνητα να περνά η τεχνογνωσία που απέκτησε η φίρμα πάνω στο carbon αλλά και η υβριδική τεχνολογία την οποία θα φέρει μαζί του το AM-RB 001.

Τέλος ο Palmer αποκάλυψε ότι το 001 μπορεί να μην είναι ένα one-off μοντέλο και πως θα  ακολουθήσουν τα 002, 003 και ίσως και ένα 007 με το τελευταίο, να είναι μια τέλεια αντιστοιχία για τον πιο διάσημο μυστικό πράκτορα του κόσμου. Πάντως αν το AM-RB 001 είναι σε θέση να γελοιοποιήσει εντός πίστας μονοθέσια της F1, τότε από το 007 να περιμένουμε να πετάει;