Χρυσό νόμισμα της Formula 1 έναντι 36.000 ευρώ

Σχετικά άρθρα

f1-british-gp-2016-formula-1-gold coin

Ένα χρυσό νόμισμα που φέρει το σήμα της F1, με ανάγλυφο το σχήμα του μονοθέσιου και περιμετρικά να αναγράφονται τα ονόματα των GP στα οποία, έγιναν και θα γίνουν οι αγώνες του φετινού πρωταθλήματος, παρουσιάστηκε στο GP της Μεγάλης Βρετανίας. Το νόμισμα ζυγίζει 1 κιλό και είναι κατασκευασμένο από χρυσό 24 καρατίων, με την συνολική αξία του να κοστολογείται στα 36.000 ευρώ ($40.000).

Την προώθηση-πώληση του νομίσματος ανάλαβε η αμερικανική εταιρεία πωλήσεων χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων, Rosland Capital, ύστερα από συμφωνία με τον Bernie Ecclestone. Μόνο 15 από τα νομίσματα θα διατεθούν προς πώληση με το ένα από αυτά να εκτίθεται στο Silverstone αυτό το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα πωλούνται και αντίστοιχες μικρότερες εκδόσεις φτιαγμένες από χρυσό ή ασήμι, με κυριότερη την συλλεκτική έκδοση του χρυσού νομίσματος για το Βρετανικό GP, στο οποίο απεικονίζεται η βασίλισσα Ελισάβετ, αξίας 900 ευρώ. Ωστόσο θα δούμε να κυκλοφορούν αντίστοιχες εκδόσεις και για επόμενα Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, και του Βραζιλιάνικου Grand Prix.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rosland Capital, Marin Aleksov σε δηλώσεις του είπε:

 Ξεκινήσαμε την πώληση των νομισμάτων στις ΗΠΑ πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, και υπήρξε μια φανταστική ανταπόκριση από τους φανατικούς οπαδούς της F1, οι οποίοι φαίνεται πως αισθάνονται σαν να κατέχουν ένα μερίδιο στην F1. Πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν δει ποτέ τους αγώνες, επικοινώνησαν μαζί μας και είπαν ότι τους άρεσε η ιδέα.

Παρά την υψηλή τιμή του νομίσματος του ενός κιλού, έχουν πωληθεί ήδη τέσσερα από αυτά και αναμένεται να γίνουν σύντομα sold-out.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα