Η GM λύνει προσωρινά το πρόβλημα με τον πτωχευμένο προμηθευτή

Σχετικά άρθρα

gm logo headquarters

Καλά νέα ανακοίνωσε η GM, την περασμένη Πέμπτη, στον τομέα των κερδών της επιχείρησης και στις επενδύσεις που κάνει πάνω στην αυτόνομη οδήγηση. Παρόλα αυτά όμως , έχει ακόμη να αντιμετωπίσει τον σοβαρό πονοκέφαλο της πτώχευσης ενός αποκλειστικού προμηθευτή της, της Clark-Cutler-McDermott Co.

Διάβασες εδώ το γεγονός της πτώχευσης και το πρόβλημα που δημιουργείται για την GM, στα εργοστάσια της Βορείου Αμερικής. Η GM όμως δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Έφτασε το θέμα στο Πτωχευτικό Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο στις 13 Ιουλίου έβγαλε απόφαση όπου επιτρέπει την πρόσβαση της GM στον εξοπλισμό παραγωγής του προμηθευτή, ώστε να συνεχιστεί η παραγωγή σε άλλο χώρο, υπό την εποπτεία της GM, και όσο η Clark-Cutler-McDermott ψάχνει για πιθανό αγοραστή. Εννοείται, πως επίσης απέκτησε πρόσβαση και στα ήδη τελειωμένα ανταλλακτικά.

Αρκετές βέβαια, είναι οι φωνές εκείνων που κατηγορούν την GM, ότι δεν επέβλεπε επαρκώς την οικονομική κατάσταση του προμηθευτή της -όπως οφείλει να κάνει κάθε εταιρεία- και έτσι δεν κατάφερε να προλάβει τα γεγονότα, αναγκαζόμενη τώρα να προβεί σε τέτοιες κινήσεις, που είναι χρονοβόρες και επιζήμιες ίσως για την ποιότητα.

Σημασία, όμως, τώρα έχει το ότι δόθηκε μια παράταση και περιμένουμε για να δούμε πώς θα εξελιχθεί ακόμη το θέμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...