Πωλείται μια Ferrari F40 στην τιμή των $1,5 εκατ

Σχετικά άρθρα

Ferrari F40 for sale

Τι να πρωτοπεί κανείς για την θρυλική F40; Θα αρκεστώ σε τρία πράγματα. Πρώτον, πως σχεδιάστηκε για να γιορτάσει τα 40 της χρόνια η Ferrari, γι’ αυτό ονομάστηκε και έτσι. Μάλιστα ήταν η τελευταία Ferrari που πήρε την έγκριση του Enzo Ferrari πριν τον θάνατό του.

Δεύτερον, είναι σχεδιασμένη από τον σχεδιαστή του Pinifarina, Leonardo Fioravanti ο οποίος σχεδίασε και τις Ferrari 512 BB, 308 GTB και Daytona. Τρίτον, όταν βγήκε στην παραγωγή (1987-1992) ήταν το πιο ακριβό, το πιο δυνατό και το πιο γρήγορο supercar με τελική στα 324 χλμ/ώρα.

Μία από αυτές τις 1300 που κατασκευάστηκαν λοιπόν, πωλείται στην τιμή των 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την ακριβότερη από πολλές F50, Enzo και La Ferrari. Η συγκεκριμένη F40 είναι μοντέλο του 1990, έχει γράψει στο κοντέρ της μόλις 3.218 χλμ και έχει βραβευτεί από την Ferrari Classiche Certification.

Εξωτερικά, είναι βαμμένη στο πιο αναγνωρίσιμο χρώμα της Ιταλικής εταιρίας, Rosso Corsa και πατάει στις κλασσικές πεντάστερες ζάντες. Στο σπαρτιάτικο εσωτερικό κυριαρχούν μόνο τα κόκκινα bucket καθίσματα, το τριάκτινο τιμόνι, το κλασσικό χτένι, τα τρία αλουμινένια πεντάλ και άφθονο γυμνό carbon. Κάτω από το καπό, βρίσκεται ο biturbo V8 των 2,9 λίτρων ο οποίος αποδίδει 471 άλογα, ικανά να ανταγωνιστούν πιο σύγχρονες κατασκευές.

ΠηγήCraigslist

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...