Η SsangYong συμμετείχε με το νέο Tivoli Rally Raid στον αγώνα Baja de Aragon του ισπανικού Πρωταθλήματος Ράλι που μετράει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country Ράλι.

Το SsangYong Tivoli Rally Raid, είναι η αγωνιστική έκδοση του νέου Tivoli και οδηγός του είναι ο Oscar Fuertes, με συνοδηγό τον Isidro Cuadrado, οι οποίοι υποστηρίζουν την επιστροφή της SsangYong με ένα νέο αυτοκίνητο, μετά από μια επιτυχημένη περυσινή χρονιά για την ίδια ομάδα.

To νέο Tivoli Rally Raid είναι εξελιγμένο και κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου στην Ισπανία, βασίζεται στο «απλό» SsangYong Tivoli και διαθέτει σωληνωτό σασί, 6κύλινδρος, 3,0-λιτρο diesel twin-turbo κινητήρα με 740Nm ροπής και συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ το μοντέλο εξοπλίζεται με εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης με τρία διαφορικά.

Στόχος της αγωνιστικής ομάδας της SsangYong ήταν να κατασκευαστεί ένα αγωνιστικό όχημα ικανό να σταθεί με αξιώσεις τόσο απέναντι στον ισπανικό, όσο και στο διεθνή ανταγωνισμό. Άλλωστε ανάμεσα στα ανταγωνιστικά πληρώματα του αγώνα ήταν μεγάλα ονόματα του διεθνούς μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως οι Sáinz, Roma και Al Attiya, όλοι τους πρώην νικητές του Ράλι Dakar.