Πωλείται ένα από τα 4 αγωνιστικά Ford GT1

Σχετικά άρθρα

Ford_GT1_for_sale_02

Η Matech Concepts ήταν μια εταιρεία ανάπτυξης αγωνιστικών αυτοκινήτων με έδρα τη Γενεύη, και ιδρύθηκε από τον Martin Bartek το 2006. Η εταιρεία είχε συνεργασία με τη Ford Racing, ώστε να αναπτύξει το αγωνιστικό Ford GT, και να το κατασκευάζει για τις GT1 και GT3 κατηγορίες πρωταθλημάτων της FIA, σε ένα εργοστάσιο στο Mayen της Γερμανία.

Το Ford GT1 που βλέπεις είναι ένα από τα τέσσερα σασί που κατασκευάστηκαν, ώστε να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010, οι ομάδες Matech Competition και Marc VDS.

Ford_GT1_for_sale_09

To επίσημο αγωνιστικό ντεμπούτο του Ford GT1 συνέπεσε με το εναρκτήριο λάκτισμα του πρωταθλήματος FIA GT του 2009 στο Silverstone, ενώ για το 2010 τα τέσσερα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν έλαβαν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα GT1 με τις ομάδες Matech Competition και Marc VDS.

Τρία Ford GT1 αγωνίστηκαν και στον 24ωρο του Le Mans, με τα δύο να εγκαταλείπουν νωρίς, το #70 της Marc VDS Racing Team και το #61 της Matech, ενώ το τρίτο αυτοκίνητο, πάλι της Matech, εγκατέλειψε αργότερα στον αγώνα.

Ford_GT1_for_sale_08

Στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε το Ford GT1 σημείωσε 5 pole position, 4 νίκες και 5 βάθρα, έχοντας ανταγωνισμό τις Maserati MC12, Corvette C6, Lamborghini Murciélago LP670, Nissan GT-R και Aston Martin DBR9.

Το συγκεκριμένο είναι της Marc VDS Racing Team και πωλείται στο eBay για 915.000 δολάρια (€833.000). Αναλυτικά όλες τις τεχνικές προδιαγραφές του μπορείς να τις διαβάσεις στην περιγραφή της αγγελίας.

ΠηγήeBay

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Liberty Media κοντά στην εξαγορά του MotoGP

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της Formula 1, η Liberty Media, φέρεται να έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει τα εμπορικά δικαιώματα του MotoGP έναντι του ποσού περίπου...

H Ford θα κατασκευάσει ένα νέο SUV στο εργοστάσιο της στην Ισπανία

Σε σημερινή ανακοίνωση της, η Ford έκανε γνωστές τις προθέσεις της να κατασκευάσει ένα νέο SUV στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια στην Ισπανία, χωρίς...

H Lola εισέρχεται στη Formula E με τη Yamaha ως τεχνικό συνεργάτη

Η Lola Cars ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρέφει στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό με μια πολυετή τεχνική συνεργασία με την Yamaha, και θα εισέλθει στο παγκόσμιο...

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...
Autoblog.gr