Η Mercedes ετοιμάζει ηλεκτρικό Sprinter το 2018

Σχετικά άρθρα

mercedes-benz-sprinter

Η Mercedes θέλει να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα φέρει τον ηλεκτρισμό στα μεγάλα επαγγελματικά οχήματα και μετά την παρουσίαση του ηλεκτρικού φορτηγού Urban eTruck που θα μπορούσε να περάσει στην παραγωγή το 2020, τώρα φαίνεται πως θα παρουσιάσει την ηλεκτρική έκδοση του Sprinter.

Ο επικεφαλής του project VS30, Ulf Zillig, δήλωσε:

Η Mercedes σχεδιάζει φορτηγά που θα χρησιμοποιούν μπαταρίες αλλά και συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Η επόμενη γενιά του Sprinter που αναμένεται το 2018 μπορεί να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Τα ηλεκτρικά Van φαίνεται πως έχουν νόημα για να περάσουν στην παραγωγή, αλλά δεν υπάρχει κατασκευαστής που θα φτιάχνει τα ηλεκτρικά μοτέρ που απαιτούνται για τέτοια οχήματα. Το 2012, η Azure Dynamics είχε σχεδιάσει το ηλεκτρικό Ford Transit Connect Electric με την εταιρεία να πτωχεύει και να σταματάει η παραγωγή του. Την ίδια χρονιά πτωχεύει λόγω χρεών και η Bright Automotive, που επίσης έφτιαχνε ηλεκτροκινητήρες για επαγγελματικά αλλά και η Smith Electric το 2013.

Αυτό που θέλουν οι επαγγελματίες από τα ηλεκτρικά Van είναι η μεγάλη αυτονομία, ο μικρός χρόνος φόρτισης αλλά και η μεγάλη ιπποδύναμη. Τον προηγούμενο μήνα, μια startup εταιρεία η Atieva, παρουσίασε ένα ηλεκτρικό Vito με 900 άλογα που συγκρίθηκε με ένα Tesla Model S και μια Ferrari California που ίσως δείχνει το μέλλον σε αυτή την κατηγορία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...