Η ZF ανακαλεί 505.000 αυτοκίνητα με το 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο

Σχετικά άρθρα

zf 9-speed

Η ZF προχώρησε σε ανάκληση 505.000 αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν το 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της, επειδή μπορεί να αλλάξει σε νεκρά χωρίς προειδοποίηση και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σύγκρουσης. Σύμφωνα με έκθεση της NHTSA, το πρόβλημα οφείλεται στις ανεπαρκείς πτυχώσεις στην καλωδίωση του αισθητήρα ελέγχου μετάδοσης, το οποίο βοηθά στον έλεγχο αλλαγής ταχυτήτων.

Τον Ιούλιο του 2004 αναφέρθηκε για πρώτη το πρόβλημα στην ZF, όταν ένας προμηθευτής ανέφερε μια απλή βλάβη κατά την διάρκεια δοκιμασίας του κιβωτίου. Στα τέλη του 2015, η FCA ανέφερε στην ZF, ότι υπάρχει αυξημένος αριθμός αναφορών σχετικά με αυτό το πρόβλημα σε διάφορα μοντέλα της, με την ZF να αναπτύσσει ένα αναβαθμισμένο λογισμικό.

Το κιβώτιο αυτό χρησιμοποιείται σε διάφορα μοντέλα της Honda, της FCA και της Land Rover. Η ανάκληση αφορά τα κιβώτια που έχουν κατασκευαστεί από 1 Μαΐου 2013 μέχρι 15 Ιουλίου 2014 και αφορά τους κωδικούς κιβωτίων 9HP48 ή 948TE.

Η ZF θα επικοινωνήσει με τις εταιρείες που χρησιμοποιούν το κιβώτιο και αυτές στην συνέχεια θα προχωρήσουν ξεχωριστά στην σχετική ανάκληση για να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων αυτοκίνητων. Οι ιδιοκτήτες στην συνέχεια θα πρέπει να πάνε στους αντιπροσώπους για να εγκαταστήσουν το αναβαθμισμένο λογισμικό.

ΠηγήNHTSA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...