Lamborghini-Countach-12

Η Lamborghini Countach είναι ένα από τα πιο εμβληματικά supercars της δεκαετίας του 1970 και ένα από τα αυτοκίνητα που μας έκανε να λατρέψουμε την Ιταλική εταιρεία. Το αυτοκίνητο αυτό αποτέλεσε την βάση για όλα τα μοντέλα που έβγαλε στην συνέχεια η Lamborghini.

Το έντονα σφηνοειδές σχήμα της έδειχνε εξωφρενικό για την εποχή που παρουσιάστηκε, αλλά παραμένει επίκαιρο, αφού όλα τα αυτοκίνητα της εταιρείας συνεχίζουν στο ίδιο στυλ. Με την Countach, η εταιρεία καθιέρωσε τις χαρακτηριστικές πόρτες “scissor doors” που άνοιγαν προς τα πάνω, οι οποίες αρχικά είχαν σχεδιαστεί ως αναγκαιότητα, επειδή το πλάτος του αυτοκινήτου ήταν τέτοιο που ήταν αδύνατο να βγει κάποιος από μέσα. Τελικά, οι πόρτες αυτές έγιναν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της εταιρείας που υπάρχει μέχρι σήμερα στα μοντέλα της.

Σαν κλασσική Lamborghini κινείται από ένα V12 κινητήρα 5,2 λίτρων ενώ είναι και η μοναδική που το όνομα της δεν προέρχεται από ταύρο ή ταυρομαχίες. Κατά την διάρκεια της παραγωγής της, η εταιρεία έβγαλε διάφορες εκδόσεις της Countach και τέτοια σπάνια μαύρη Countach LP5000 Quattrovalvole πωλείται από την Mecum.

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε τον Φεβρουάριο του 1988 και έχει διανύσει 15.640 χιλιόμετρα. Διαθέτει εργοστασιακό ηλεκτρονικό κλιματισμό, μαύρο δερμάτινο εσωτερικό και έχει ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Η συγκεκριμένη Countach φοράει τις εργοστασιακές χρυσαφένιες ζάντες, το αεροδυναμικό spoiler που κοστίζει $5.500 και έχει κάνει το 2013 το κύριο service που κόστισε $9.500. Το αυτοκίνητο είχε μόνο έναν ιδιοκτήτη, ο οποίος το αγόρασε στο Μόντρεαλ από την αντιπροσωπεία της Lamborghini.

Από το 1974 μέχρι το 1990 κατασκευάστηκαν συνολικά 2.042 Countach και από αυτές μόνο οι 676 ήταν LP5000 Quattrovalvole. Η τιμή που αναμένεται να πιάσει είναι από $375.000 μέχρι $425.000 που φαντάζουν λίγα για ένα τόσο σημαντικό μοντέλο αλλά και τόσο σπάνιο σαν έκδοση, δεν νομίζεις;