Αυτόνομο όχημα παράδοσης πίτσας από τη Domino’s

Σχετικά άρθρα

domino

Το μάρκετινγκ και η διαφήμιση είναι το παν σήμερα για μια εταιρία καθώς και τα ποσά που δαπανούνται στο συγκεκριμένο τομέα είναι τεράστια. Σαν μια τέτοια κίνηση μπορώ μόνο να δω το αυτόνομο όχημα παράδοσης πίτσας, που παρουσιάστηκε από την παγκόσμια αλυσίδα καταστημάτων πίτσας Domino’s. Για την κατασκευή του εν λόγω οχήματος δεν γνωρίζω το ποσό που δαπανήθηκε αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι στην εξέλιξη του συνέβαλε ακόμα και η εταιρία Marathon, η οποία προμηθεύει τον Αυστραλιανό στρατό με ρομποτική τεχνολογία, σίγουρα δεν θα είναι ευκαταφρόνητο.

Dominos1

Ο μικρός αυτός συμπαθητικός τετράτροχος ντελιβεράς, που το όνομά του είναι Domino’s Robotic Unit (DRU), είναι εξοπλισμένος με διάφορους αισθητήρες για να μπορεί να ξεπερνάει τα εμπόδια που συναντάει στο δρόμο του και να μπορέσει να παραδώσει τις πίτσες γρήγορα και πάνω απ’ όλα ζεστές. Αν κρίνω όμως από το μέγεθός του δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να πάρει άδεια για να κινηθεί σε δημόσιο δρόμο. Πάντως η Domino’s Pizza βρίσκεται σε επαφές με τις αρμόδιες αρχές της Νέας Ζηλανδίας, για να εξασφαλίσει άδεια για περαιτέρω δοκιμές στο δρόμο, ούτως ώστε να μπορέσει να βελτιώσει την ταχύτητά και την αποτελεσματικότητά του.

Robot1

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να παρακάμπτεται ο ανθρώπινος παράγοντας για την παράδοση πίτσας καθώς έχουμε γνωρίσει ήδη τις μεταφορές πίτσας με drone από τον αέρα. Αυτό που δεν μας είπε η εταιρία όμως είναι αν ο DRU θα έχει κάποιον ειδικό χώρο ώστε να μπορούμε να αφήνουμε τα πουρμπουάρ.

Ας δούμε στο παρακάτω βίντεο την πρώτη παράδοση πίτσας που έκανε ο DRU στις αρχές του έτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...