Αρχική Γενικές Κατηγορίες Τεχνολογία Πατέντα της Google βοηθάει τα αυτόνομα αυτοκίνητα να αναγνωρίζουν τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Πατέντα της Google βοηθάει τα αυτόνομα αυτοκίνητα να αναγνωρίζουν τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης

0
Πατέντα της Google βοηθάει τα αυτόνομα αυτοκίνητα να αναγνωρίζουν τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Google Autonomous car (3)

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές και διαφορετικές καταστάσεις που θα εμφανίζονται στους δημόσιους δρόμους. Πρέπει να μάθουν να “σκέφτονται” και να λαμβάνουν αποφάσεις ούτως ώστε να αποφεύγουν κινδύνους και ατυχήματα. Γι’ αυτό το σκοπό οι εταιρίες που εργάζονται πάνω στην εξέλιξη των αυτόνομων αυτοκινήτων τα έχουν εφοδιάσει με πολλούς αισθητήρες, υπολογιστικά προγράμματα και γενικά ότι πιο εξελιγμένο τεχνολογικά υπάρχει που μπορεί να φτάσει σε ένα επίπεδο “τεχνητής νοημοσύνης”.

maxresdefault (1)

Η Google, μια από τις εταιρίες που εργάζονται πυρετωδώς πάνω στην εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων, μας παρουσίασε ακόμα ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε το 2014 αλλά δημοσιεύτηκε αυτόν το μήνα. Η Google, έχει πατεντάρει ένα σύστημα ανίχνευσης οχημάτων έκτακτης ανάγκης, που συνεργάζεται με το αυτόνομο σύστημα οδήγησης του αυτοκινήτου. Το σύστημα αυτό, αναγνωρίζει τα διαφορετικά μοτίβα από τα φώτα έκτακτης ανάγκης των οχημάτων που αναβοσβήνουν και το αυτόνομο αυτοκίνητο προβαίνει στους κατάλληλους χειρισμούς, όπως το να κάνει στην άκρη ή να σταματήσει μέχρι να περάσει το συγκεκριμένο όχημα.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι δοκιμές και τα αυτόνομα αυτοκίνητα να βγουν στους δρόμους το σύστημα αυτό είναι σίγουρο πως θα δεχτεί αρκετές τροποποιήσεις. Για παράδειγμα δεν είναι αναγκαίο σε όλα τα φώτα των οχημάτων που αναβοσβήνουν, τα αυτόνομα να κάνουν στην άκρη όπως τα φώτα από τα οχήματα της οδικής βοήθειας και των γερανών. Επίσης πρέπει και η νομοθεσία να τροποποιηθεί και να βάλει περιορισμούς στα χρώματα των φώτων που χρησιμοποιούν οι οδηγοί στα αυτοκίνητα και στα φορτηγά τους, ούτως ώστε να μην δημιουργούν  πρόβλημα στα αυτόνομα οχήματα.

RE23night1