Αυτόνομα φορτηγά Volvo σε ορυχείο

Σχετικά άρθρα

self-driving-volvo-fmx-mine-test

Όπως και οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η Volvo ερευνά και αναπτύσσει συνεχώς τα συστήματα αυτόνομης οδήγησής της. Στην περίπτωση μας όμως δε μιλάμε για κάποιο νέο αυτοκίνητο αλλά για τα φορτηγά της εταιρίας. Με την συμβολή της σειράς FMX της Volvo, μετά από χρόνια δοκιμών, πραγματοποιείται το δυσκολότερο τεστ που έχει γίνει ποτέ. Διαδρομή σε στοές ορυχείων στην περιοχή Boliden της Σουηδίας. Το φορτηγό της σειράς αυτής, εισέρχεται σε τούνελ βάθους 1000 μέτρων και ακολουθούν άλλα τρία.

Χρησιμοποιούνται έξι λέιζερ σε παράταξη καθώς και άλλοι αισθητήρες λέιζερ για τη δημιουργία της βέλτιστης πορείας μέσα στη στοά αλλά και την αποφυγή εμποδίων και τοιχωμάτων φυσικά, φτιάχνοντας μια “εικόνα” του περιβάλλοντος χώρου ο οποίος είναι πολύ στενός μη συγχωρώντας λάθη. Αφού έχει οριοθετήσει την περιοχή που πρέπει να κινηθεί, τότε στέλνει τις ανάλογες εντολές σε σύστημα διεύθυνσης, γκάζι και κιβώτιο ταχυτήτων. Οποιονδήποτε από εμάς θα τον τρόμαζε μια τέτοια διαδρομή σε τούνελ πόσο μάλλον με ένα αυτόνομο όχημα. Την αντίθετη άποψη έχουν οι ιθύνοντες της Volvo θεωρώντας το μέρος ως το καταλληλότερο για αυτή τη δουλειά. Θεωρούν ότι το σύστημα τους είναι πολύ ικανό στο να διατηρεί μια σταθερή ταχύτητα, μειώνοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Ο πρόεδρος της Volvo Trucks δηλώνει ότι:

Μέσα από την συνεργασία μας με τη Boliden η ανάπτυξη των αυτόνομων οχημάτων εισέρχεται σε μια συναρπαστική νέα φάση. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτο-οδηγούμενα φορτηγά δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες στο υπέδαφος και τα αποτελέσματα μας παραθέτουν χρήσιμα στοιχεία στην αποστολή μας να μετατρέψουμε τις τεχνικές καινοτομίες σε πλεονεκτήματα για τον πελάτη.

Τόσα χρόνια έρευνας έχουν αποδώσει και άλλα τεχνολογικά βοηθήματα στα φορτηγά της περιλαμβάνοντας αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης αλλά και cruise control που προσαρμόζεται στις συνθήκες της κυκλοφορίας.

Εάν πάλι θέλεις κάτι λίγο πιο διασκεδαστικό, τότε αυτό το βίντεο με ένα κοριτσάκι να χειρίζεται με τηλεχειριστήριο ένα φορτηγό κάνει για σένα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...