Όταν ο Jeremy Clarkson ανακάλυψε που οφείλεται το μίσος του για την οικολογία

Σχετικά άρθρα

1620

Ο Jeremy Clarkson είναι γνωστός για την αντί οικολογική του στάση και το δείχνει αυτό όποτε του δίνετε η δυνατότητα μέσα από τις εκπομπές και τις δηλώσεις του. Η αιτία αυτής του της αντιπάθειας απέναντι στην οικολογία, απ’ ότι φαίνεται, οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες και ξεκινάει από τον 19ο αιώνα.

Το 2004 ο Clarkson ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του BBC “Who Do You Think You Are?” Εκεί ο δημοφιλής παρουσιαστής ακολούθησε το γενεαλογικό του δέντρο και ανακάλυψε ότι ένας προ-προ-προ-προ πάππους του από την πλευρά της μητέρας του (με το επίθετο Kilner), είχε ένα μεγάλο εργοστάσιο κατασκευής μπουκαλιών. Ακολουθώντας τα στοιχεία για να δει τι απέγινε η αυτοκρατορία των Kilner’s, ανακάλυψε ότι το 1871 υπήρξε μια καταγγελία από έναν αγρότη ότι το εργοστάσιο του προ παππού του μόλυνε και κατέστρεφε τις καλλιέργειες του. Αν και εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση, παρόλα αυτά το δικαστήριο έκρινε πως κανένας άνθρωπός δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στην παροχή καθαρού αέρα και υποχρέωσε το εργοστάσιο να αγοράσει έξι κλιβάνους για τα καυσαέρια. Ο κάθε κλίβανος κόστιζε εκείνη την εποχή £1.500 ο καθένας και μπορεί το ποσό αυτό σήμερα να μη σου προκαλεί εντύπωση, αλλά αν κάνουμε την αντιστοιχία με τα σημερινά δεδομένα, ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο Clarkson, όπως συνήθως, με το καυστικό του χιούμορ σχολίασε ότι τώρα καταλαβαίνει από πού προέρχεται το μίσος του για την οικολογία. Παρακάτω ακολουθούν αποσπάσματα από την εκπομπή του BBC και μπορούμε να δούμε τον κατά 12 χρόνια νεότερο παρουσιαστή να ανακαλύπτει την αιτία του “κακού”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα