Υπό αμφισβήτηση τα RS μοντέλα της Skoda

Σχετικά άρθρα

Skoda-Octavia-RS-230-5261

Το νέο αφεντικό της τσέχικης εταιρίας, Bernhard Maier, φαίνεται ότι επανεξετάζει τη στρατηγική των γρήγορων μοντέλων της εταιρίας του, καθώς επιδιώκει να καθιερώσει το νέο image της Skoda, κοιτώντας ταυτόχρονα κατά πόσο μπορεί να κάνει τα RS μοντέλα αρκετά κερδοφόρα για να δικαιολογήσουν το κόστος ανάπτυξης τους.

Προς το παρόν, η Octavia RS είναι το μόνο γρήγορο μοντέλο της γκάμας της Skoda, καθώς η εταιρία έχει επικεντρωθεί στην προσφορά των Monte Carlo, Laurent & Klement και Sportsline στιλιστικών πακέτων για τα υπόλοιπα μοντέλα της, τα οποία έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα κερδοφόρα και δημοφιλής στους αγοραστές. Χαρακτηριστικά ο Maier δήλωσε:

Θεωρητικά, δεν υπάρχουν εμπόδια για κάθε είδους εκδόσεις, αλλά είναι ένα θέμα της ζήτησης. Είχαμε μια υπέροχη εμπειρία με τις εκδόσεις αναβάθμισης, οπότε περιμένω να τις κάνουμε ξανά.

Skoda Kodiaq RS2

Όταν ο ρωτήθηκε για το Kodiaq, ο Maier πρόσθεσε:

Μπορώ να πω τώρα ότι θα έχει πολλές συναισθηματικές κατευθύνσεις και θα τις αξιοποιήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να αφήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα απ’έξω.

Αν και αναμένεται να προστεθούν στο Kodiaq και πιο δυνατοί κινητήρες, από αυτούς με τους οποίους θα λανσαριστεί, δεν υπάρχει καμία σαφής ένδειξη για το αν θα υπάρξει μια RS έκδοση, όπως ομοίως δεν έχει παρουσιαστεί μια αντίστοιχη έκδοση για το Superb.

Πάντως, τα Superb και Kodiaq παραμένουν τα πια πιθανά μοντέλα που μπορεί να αποκτήσουν γρήγορες εκδόσεις, καθώς το μέγεθός τους σημαίνει ότι οι αγοραστές είναι πιο πρόθυμοι να πληρώσουν ένα επιπλέον κόστος. Ωστόσο, άλλες αναφορές δείχνουν ότι ο Maier είναι πρόθυμος να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη υβριδικών και ηλεκτρικών συστήματα κίνησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...