6d8d5015-2c4e-45ad-a91d-0e4f041b1946

Πολύ θόρυβο προκάλεσαν οι εν θερμώ δηλώσεις του Lewis Hamilton μετά την εγκατάλειψη του από τον αγώνα της Μαλαισίας, με τον Βρετανό να μιλά για πιθανή συνωμοσία εντός της ομάδας εναντίον του, ώστε το πρωτάθλημα να καταλήξει στον Rosberg, λέγοντας χαρακτηριστικά για μία «ανώτερη δύναμη», παρότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τα προβλήματα αξιοπιστίας.

Εντός της εβδομάδας ο Toto Wolff εξήγησε ότι τα λόγια του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή είναι κατανοητά, και σήμερα, πάλι ο Αυστριακός αγωνιστικός διευθυντής δήλωσε από την Ιαπωνία ότι δεν νιώθει άβολα να αφήνει τον Hamilton να δηλώσει στα ΜΜΕ τι ακριβώς νιώθει, ακόμα και αν αυτά προκαλούν, τονίζοντας:

Κάθε παρατήρηση, κάθε απάντηση επιτρέπεται μετά από μια τέτοια απογοητευτική στιγμή. Εάν έχεις το προβάδισμα του αγώνα, είσαι έτοιμος να πάρεις πρωτοπορία στο πρωτάθλημα, και σπάσει ο κινητήρα, και στη συνέχεια έχεις ένα μικρόφωνο βάλει μπροστά από το πρόσωπό σας έχεις το δικαίωμα να πεις ότι θέλεις. Είναι το συναίσθημα και αυτό είναι απολύτως κατανοητό, και ο καθένας από εμάς θα εξέφραζε αυτήν την απογοήτευση με διαφορετικούς τρόπους.

Και δεν υπάρχει καμία εξήγηση [για τις αστοχίες]. Συναντηθήκαμε μετά και είπε “πώς είναι αυτό δυνατόν”; Είναι ένα φρικιαστική κατάσταση που δεν έχει καμία λογική εξήγηση. Και νομίζω ότι μετά που ηρέμησε λίγο, ο ίδιος είδε ότι και αυτό είναι εντάξει. Αλλά πάνω στην ένταση της στιγμής… δεν υπάρχει πρόβλημα.