Τα αυτόνομα της Google έχουν διανύσει 3+ εκατ. χλμ.

Σχετικά άρθρα

Lexus-RX-450h-Google-prototype-front-three-quarter

H Google ανακοίνωσε ότι ο στόλος των αυτόνομων αυτοκινήτων της έχουν ήδη διανύσει πάνω από 2 εκατ. μίλια (3,2 εκατ. χλμ) σε δημόσιους δρόμου από το 2009, που ξεκίνησε η εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας από το αμερικάνικο κολοσσό τεχνολογίας.

Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 25.000 μίλια (40.000 χλμ.) δοκιμών εβδομαδιαίως, αλλά είναι αρκετά λιγότερα από τα 100+ εκατ. μίλια (160 εκατ. χλμ) της Tesla τους τελευταίους 12 μήνες, όπου και λάνσαρε το ημι-αυτόνομο σύστημα Autopilot, χρησιμοποιώντας τους πελάτες της ως beta testers.

Ο επικεφαλής του τμήματος των αυτόνομων αυτοκινήτων στη Google, Dmitri Dolgov, τόνισε, όμως, ότι τα οχήματα της Google δοκιμάζονται στους πολυσύχναστους δρόμους μέσα στις πόλεις, ενώ οι ιδιοκτήτες της Tesla χρησιμοποιούν τον Autopilot στον αυτοκινητόδρομο.

Ακόμα ο Dolgov πρόσθεσε ότι το σύστημα της Google είναι πολύ εξελιγμένο για να υπολογίσει αυτόματα την πιθανότητα ένα αντικείμενο, όπως ένας ποδηλάτης, να κάνει μια απρόσμενη κίνηση, δηλώνοντας:

Παίρνεις έως το 90% της αυτόνομης τεχνολογίας στο 10% του χρόνου και στη συνέχεια ξοδεύεις το 90% του χρόνου σου για τα τελευταία 10%.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...