Μαγνητικούς αποσβεστήρες για τις πόρτες της Panamera, εξετάζει η Porsche

Σχετικά άρθρα

Porsche-Panamera-Turbo-2016-01

Η Porsche Panamera είναι η επιτομή της πολυτέλειας στην αυτοκίνηση, από την οπτική του Weissach και η Porsche είναι μια εταιρεία που δεν αφήνει καμία λεπτομέρεια στη τύχη. Έτσι και ο μηχανισμός που ανοιγοκλείνουν οι πόρτες είναι κάτι που τους απασχολεί αρκετά. Είναι η πρώτη εντύπωση όταν πας να μπεις σε ένα αυτοκίνητο άλλωστε. Επίσης υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι. Η Panamera είναι μεγάλο και ακριβό αυτοκίνητο, δεν θες η βαριά πόρτα να χτυπήσει κάπου από τον αέρα ή να κλείσει πάνω σου. Γι’αυτό και η Porsche την εξοπλίζει με παθητικούς αποσβεστήρες που σταθεροποιούν την πόρτα. Το πρόβλημα όμως με αυτούς είναι πως απαιτούν κάπως παραπάνω προσπάθεια για να κλείσεις την πόρτα.

Έτσι η Porsche, δια στόματος Gernot Döllner, επιβεβαίωσε πως εξετάζει την χρήση ηλεκτομαγνητικών αποσβεστήρων για να δώσει στις πόρτες την επιθυμητή αίσθηση. Οι αποσβεστήρες αυτοί δεν θα είναι μαγνητοροϊκοί όπως αυτοί των αμορτισέρ. Στις αναρτήσεις χρειάζεται συνεχής μεταβολή του συντελεστή απόσβεσης οπότε εκεί οι ηλεκτρομαγνητικοί αποσβεστήρες κάνουν χρήση ρευστών που επηρεάζονται από το μαγνητικό πεδίο. Στην περίπτωση των θυρών της Panamera όμως, αυτό που χρειάζεται είναι η πόρτα να συγκρατείται σταθερά εκεί που την αφήνεις. Οπότε ο μηχανισμός θα είναι κλασσικός ηλεκτρομηχανικός. Το πρόβλημα είναι πως θα τον κάνουν να αντιλαμβάνεται πως θες να κλείσεις την πόρτα και δεν είναι ο αέρας που θέλει να την κλείσει, ή μάλλον για να γίνω ακριβέστερος δεν έχουν αποφασίσει ποια λύση απ’όλες θα χρησιμοποιήσουν για να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Στην αρχή το σύστημα αυτό θα εφαρμοστεί στην Panamera και λογικά και στην Cayenne, αλλά για τα πιο σπορ μοντέλα όπως η 911 και η 718 λογικά θα περιμένουμε να βελτιώσουν το βάρος και να αξιολογήσουν πως αν και πως επηρεάζει το γενικότερο στήσιμο τους.

ΠηγήAutoblog.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...