Vettel: Έπρεπε να ήμασταν στην πρώτη σειρά

Σχετικά άρθρα

GP MESSICO F1/2016

Με πολύ καλές προοπτικές ξεκίνησε το Grand Prix του Μεξικού για τη Ferrari. Η ιταλική ομάδα έδειχνε πολύ δυνατή την Παρασκευή, σημειώνοντας μάλιστα τον ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμαστικών, έτσι οι περισσότεροι από εμάς πιστεύαμε ότι θα μπορέσει να παλέψει τουλάχιστον με τις Red Bull στις κατατακτήριες.

Μόνο αυτό δε συνέβη, όμως. Η θερμοκρασία οδοστρώματος χθες ήταν πάνω από 50°C, κάτι που φαίνεται πως «σκότωσε» την ομάδα του Maranello. Μάλιστα, και οι οδηγοί της έβρισκαν περισσότερη πρόσφυση με τα μαλακά ελαστικά παρά με τα πολύ μαλακά, γεγονός που είναι σίγουρα περίεργο, με τον Sebastian Vettel να είναι μόλις 4 χιλιοστά πιο γρήγορος στο Q3 σε σχέση με το Q2.

Ο Γερμανός πιστεύει ότι το μονοθέσιό του είχε την ταχύτητα ακόμα και για να βρεθεί στην πρώτη σειρά. Βέβαια, τόσο ο ίδιος όσο και οι μηχανικοί του αδυνατούν να βρουν γιατί η SF16-H δεν μπορούσε να βρει πρόσφυση με τα πολύ μαλακά ελαστικά, ωστόσο ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής θεωρεί ότι η καλή συμπεριφορά του μονοθεσίου του θα τον βοηθήσει στον σημερινό αγώνα.

Νομίζω ότι αυτό το 3ήμερο ήταν πολύ θετικό μέχρι τις κατατακτήριες, έτσι ανυπομονώ και το μονοθέσιο άξιζε να είναι στην πρώτη σειρά κατά τη γνώμη μου. Δε νομίζω ότι αυτό είναι αισιόδοξο, νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό, αλλά τελικά δεν ήταν ρεαλιστικό, επειδή ξεκινάμε από την 6η και 7η θέση.

Ξεκάθαρα, κάτι δεν πήγε όπως θα θέλαμε, αλλά υπάρχει καλή αίσθηση από το μονοθέσιο στην πίστα. Ελπίζω ότι μπορούμε να το δείξουμε αυτό στον αγώνα, αλλά τώρα είμαστε πολύ απογοητευμένοι, επειδή είναι πολύ πιο δύσκολο να ξεκινάς από την 6η και 7η θέση.

GP MESSICO F1/2016

Οι μηχανικοί του θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά γιατί συνέβη αυτό, όμως ο 29χρονος πιστεύει πως το γεγονός ότι ξεκινάει με τη μαλακή γόμα θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον αγώνα, ωστόσο επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει και η κατάλληλη στρατηγική για ένα καλό αποτέλεσμα.

Νομίζω ότι το γεγονός ότι ήμασταν πιο γρήγοροι με τα μαλακά απ’ ό,τι με τα πολύ μαλακά, σημαίνει ότι βρήκαμε περισσότερη πρόσφυση. Αυτό είναι κάτι αφύσικο και πρέπει να το κοιτάξουμε. Όπως είπα, το πρωί (στο FP3) δυσκολευόμασταν με τα πολύ μαλακά και χθες δεν είχαμε θέμα. Κάτι συνέβη, αλλά όσον αφορά τις συνθήκες, δε θα έπρεπε να είναι μεγάλη αλλαγή και το απόγευμα η πίστα ήταν πιο ζεστή. Την Παρασκευή, ο καιρός ήταν συννεφιασμένος και το Σάββατο ήταν ηλιόλουστος, έτσι κάτι μας δυσκόλεψε στο να πάρουμε πρόσφυση από τα ελαστικά.

Θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον. Ο αγώνας θα είναι πολύ διαφορετικός. Είναι πολύ διαφορετικό να κάνεις πολλούς γύρους στον αγώνα και νομίζω ότι το δοκιμάσαμε και δούλεψε και για τους δυο μας. Αυτό είναι θετικό και θα πρέπει να μας βοηθήσει με τον αγωνιστικό ρυθμό, ελπίζοντας να βρούμε τη σωστή στρατηγική.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr