Δημοπρατείται ακόμα μια Mercedes 190E 2.5-16 Evo II

Σχετικά άρθρα

3

Έχουμε δει αρκετές από αυτές να πωλούνται το περασμένο διάστημα, με την τελευταία να πωλείται στο ίντερνετ από έναν συλλέκτη. Αυτή εδώ είναι η 28η από τις 502 που είχαν παραχθεί και έχει μόλις 41.000 χλμ στο κοντέρ. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα επιδόσεων του 20ου αιώνα με καταγωγή από την Στουτγάρδη, τη Mercedes 190E 2.5-16 Evo II. Όλη η σειρά Evo II, κινούταν από έναν 4-κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2.5-λίτρων όπως αναφέρεται και στο όνομά της, ο οποίος παράγει 232 άλογα με το 0-100 να έρχεται σε 7.1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα τα 250 χιλιόμετρα/ώρα. Σκέψου μόνο τι πάταγο έκανε στην εποχή του ένα 4-θυρο βαρύ όχημα με αυτά τα νούμερα.

Το κιβώτιο της ήταν ένα αρκετά επιθετικό και ακριβές χειροκίνητο. Εξωτερικά ήταν βαμμένο με το μεταλλικό χρώμα Blauschwarz,με το σαλόνι να είναι ντυμένο με μαύρο/ανθρακί δέρμα έχοντας ξύλινες λεπτομέρειες περιμετρικά. Τα υπόλοιπα τμήματα του εξοπλισμού είναι εμπρός θερμαινόμενα καθίσματα και ένας πυροσβεστήρας.

Το αυτοκίνητο θα δημοπρατηθεί στο Birmingham στο Classic Motor Show και χαρακτηρίζεται ως ένα κομμάτι σε άριστη αυθεντική κατάσταση. Μαζί δίνεται βιβλίο σέρβις έχοντας μάλιστα τα αρχικά αυτοκόλλητα του εργοστασίου της Mercedes στο παρμπρίζ. Εκτιμάται όμως ότι θα πουληθεί σε καλύτερη τιμή από τα προηγούμενα γύρω δηλαδή στις 100.000-115.000 λίρες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...