Πατέντα επαυξημένης πραγματικότητας από την Apple

Σχετικά άρθρα

apple-ar-patent

Συνήθως από τις πατέντες περιμένουμε να είναι κάτι εντυπωσιακό, αλλά ο λόγος που υπάρχουν αυτές είναι άλλος. Η Apple λοιπόν κατοχύρωσε την εξής απλή πατέντα. Θα μπορείς με το κινητό, συγκεκριμένα μέσω της κάμερας να βλέπεις ένα μέρος, πχ τον δρόμο έξω από το σπίτι σου και στην οθόνη του κινητού να προβάλλονται πληροφορίες γι’αυτό το μέρος. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να είναι είτε κάτι απλό, όπως η διεύθυνση, μέχρι κάτι αρκετά ευφάνταστο όπως τις αλλαγές που έγιναν στο μέρος αυτό στην πάροδο του χρόνου. Το τελευταίο είναι δική μου προσθήκη, απλά για να δείξω πως η επαυξημένη πραγματικότητα δίνει πολλές δυνατότητες πέραν ενός πιο διαδραστικού GPS navigator. Αυτό θα εφαρμοστεί και στο CarPlay όπως μπορείς να φανταστείς και θα υπάρχει και ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ iPhone και CarPlay και στόχος είναι να συνδυάζεται με head up display. Έτσι και οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ του τι είναι επί της ουσίας το iPhone και τι το CarPlay γίνονται όλο και πιο θολές.

Η Jaguar Land Rover εργάζεται από το 2014 πάνω σε ένα σύστημα head up display, που το ονομάζουν Virtual Windscreen και φιλοδοξεί να είναι το πρώτο σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας σε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής. Στο Virtual Windscreen θα μπορούν να προβληθούν μια σειρά από δεδομένα που αφορούν τον ΚΟΚ, όπως όρια ταχύτητας, προτεραιότητες, σήματα. Επίσης θα είναι σε θέση να καταδεικνύει πιθανούς κινδύνους όπως εμπόδια που δεν φαίνονται, λακκούβες ακόμη και αν είναι γεμάτες νερό και να προτείνει τροχιά αποφυγής. Και επειδή η Jaguar είναι συνυφασμένη με την σπορ οδήγηση θα έχει και mode για την προβολή της αγωνιστικής γραμμής και για ghost car. Όσο για τα Land Rover θα προβάλλονται πληροφορίες αλλά και εικόνα σχετικά με την απόσταση από το έδαφος για να διευκολύνει τα δύσκολα εκτός δρόμου περάσματα.

Αν λοιπόν η Jaguar Land Rover είναι κοντά στην παρουσίαση αυτής της τεχνολογίας η Apple δικαίως νοιώθει τον ανταγωνισμό να ξεφεύγει και πρέπει να βιαστεί. Μετά της απόρριψη του πλάνου κατασκευής αυτοκινήτου η κατεύθυνση που κινείται είναι αυτής της παροχής λογισμικού και τεχνολογίας στους κατασκευαστές και για να εδραιωθεί σε αυτόν τον ρόλο πρέπει να παρουσιάσει προϊόντα που θα συμφέρει να υιοθετηθούν από τους κατασκευαστές. Εναλλακτικά αν οι προτάσεις της Apple δεν είναι ελκυστικές ίσως δούμε αρκετούς κατασκευαστές να αναπτύσσουν τα δικά τους συστήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...