Ecclestone: Ferrari και Mercedes μπορεί να αποχωρήσουν

Σχετικά άρθρα

ecclestone-wolff

Ένα άτομο που εκφράζει ανοιχτά τη γνώμη του, δίχως ίχνος ενδοιασμού, είναι ο Bernie Ecclestone. Το αφεντικό της Formula 1 θέλει να προκαλεί με τις δηλώσεις του, ώστε να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου στο άθλημά του. Έχουμε ακούσει πολλά σε όλη του τη θητεία, ένα εκ των οποίων είναι η διχοτόμηση του αγώνα σε δύο 40λεπτα μέρη.

Τα δύο μεγαλύτερα ονόματα αυτή τη στιγμή στη Formula 1 είναι η Mercedes και η Ferrari. Η πρώτη γιατί έχει κατακτήσει το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα κατασκευαστών και οδηγών, κυριαρχώντας από το 2014, και φυσικά η δεύτερη διότι είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία. Αυτό δεν ενοχλεί καθόλου τον Βρετανό, αφού λέει ότι είναι πιθανό να φύγουν, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό.

Θα μπορούσε να συμβεί, να αποχωρήσουν οι Mercedes και Ferrari. Αλλά, ειλικρινά, αν οι αγώνες γίνουν καλύτεροι, δεν είναι κάτι τρομερό. Πρέπει να περιμένουμε τους κατασκευαστές να μας αφήσουν έτσι κι αλλιώς. Η Mercedes θα αποχωρήσει όταν τους βολέψει αυτό, όπως έχει γίνει στο παρελθόν. Κοιτάξτε τη Honda, τη BMW και την Toyota. Θα φύγουν όταν η Formula 1 τους έχει προσφέρει αυτά που θέλουν. Δεν υπάρχει καμία ευγνωμοσύνη.

Ο Βρετανός αναφέρεται και στη Σιγκαπούρη. Οι Ασιάτες έχουν συμβόλαιο μέχρι και το τέλος του 2017, αλλά ο Ecclestone λέει πως δεν πρόκειται να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους, αφού ο αγώνας κοστίζει πολλά χρήματα, ενώ η χώρα έχει πετύχει τον σκοπό της, δηλαδή την παγκόσμια προβολή.

Είναι το ίδιο με τους διοργανωτές. Κοιτάξτε τι έχουμε για τη Σιγκαπούρη. Ναι, το Grand Prix έχει κοστίσει πολλά χρήματα στη Σιγκαπούρη, αλλά έχουμε επίσης δώσει πολλά λεφτά σ’ αυτούς. Η Σιγκαπούρη ξαφνικά δεν είναι απλά ένα αεροδρόμιο για να πετάξεις κάπου αλλού. Τώρα, πιστεύουν ότι έχουν φτάσει τον στόχο τους και δε θέλουν να έχουν άλλο Grand Prix.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...