Stewart: Μπαλαρίνα ο Hamilton, να τον τιμωρήσει η Mercedes

Σχετικά άρθρα

hamilton

Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν το θάρρος της γνώμης τους είναι ο Sir Jackie Stewart. Το φετινό πρωτάθλημα έχει τελειώσει, όμως το βασικό θέμα παραμένει και είναι ένα: ήταν σωστό αυτό που έκανε ο Lewis Hamilton, δηλαδή να μειώσει τον ρυθμό για να χάσει ο Nico Rosberg το βάθρο και το πρωτάθλημα;

Οι γνώμες διίστανται, με την Red Bull Racing να τάσσεται υπέρ του Βρετανού, ενώ και ο Rosberg κατανοεί την τακτική του team-mate του. Ο ίδιος ο 31χρονος πιστεύει ότι ήταν σωστό αυτό που έκανε, αφού προσπαθούσε να βοηθήσει τον εαυτό του, όμως ο Stewart είναι ανοιχτά κατά, χαρακτηρίζοντάς τον ως μια… μπαλαρίνα!

Νομίζω ότι ο Hamilton μπορεί να είναι μια μικρή μπαλαρίνα. Ο Toto Wolff και ο Niki Lauda δεν είναι ηλίθιοι, ούτε και ο επί κεφαλής της Mercedes, που έρχεται συχνά στα Grands Prix. Δεν μπορεί να απειλείται μια πολυεθνική εταιρεία τέτοιου μεγέθους από έναν άνθρωπο που δεν κάνει το σωστό. Δώσ’ του μια επιλογή «είτε θα κάνεις το δικό μας είτε θα πρέπει να εξηγηθείς».

Ο πρώην 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής υποστηρίζει ότι ο Hamilton θα πρέπει να ακολουθεί πιστά τις εντολές της ομάδας του, διότι τα χρήματα που λαμβάνει είναι πολλά. Σε αντίθετη περίπτωση, η προειδοποίηση από τη Mercedes και η τιμωρία εν συνεχεία είναι ο μοναδικός δρόμος για τον  77χρονο.

Ο Lewis αρνήθηκε τις οδηγίες τους, και πήγε ενάντια στη διοίκηση της ομάδας. Λυπάμαι, αλλά, όταν παίρνεις £20-£30 εκατομμύρια τον χρόνο και σου λένε να κάνεις κάτι, θα πρέπει να το κάνεις. Δε μ’ ενδιαφέρει ποιος είσαι. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει παρακούσει εντολές, και, αν συνεχίσει να το κάνει αυτό, θα πρέπει να τον απολύσουν. Κάνει μόνο 21 αγώνες τον χρόνο, δεν είναι κάτι σημαντικό. Δουλέψαμε πολύ στο παρελθόν για να κάνουμε λεφτά και τώρα δεν κάνουν πολλές δοκιμές.

Η Mercedes ίσως πρέπει να του δώσει μια σοβαρή προειδοποίηση, αλλά αν το κάνουν, θα πρέπει να πουν «θα συμβεί το εξής την επόμενη φορά που θα παρακούσεις εντολές». Ένας άλλος τρόπος θα ήταν να τιμωρηθεί οικονομικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...