Toro Rosso: Οι αλλαγές του 2017 θα είναι οι μεγαλύτερες της 20ετίας

Σχετικά άρθρα

toro-rosso

Από λευκό χαρτί κλήθηκαν να σχεδιάσουν οι τεχνικοί των ομάδων τα μονοθέσια για το 2017. Οι αλλαγές προστάζουν πιο φαρδιά μονοθέσια και πτέρυγες, χαμηλότερη πίσω πτέρυγα, μεγαλύτερα barge boards, πιο μεγάλο διαχύτη και φυσικά πιο φαρδιά ελαστικά. Αυτά μόνο λίγα δεν είναι, αφού ουσιαστικά όλο το μονοθέσιο θα πρέπει να αλλάξει, όπως και οι αναρτήσεις.

Σύμφωνα με τον James Key, τον Τεχνικό Διευθυντή της Toro Rosso, οι αλλαγές θα είναι οι μεγαλύτερες εδώ και 20 χρόνια, μεγαλύτερες απ’ ό,τι το 2009, όταν το KERS μπήκε στη Formula 1, αλλά και από το 2014, όταν το άθλημα μπήκε ουσιαστικά στην υβριδική εποχή, με τους turbo V6 κινητήρες.

Είναι μια τεράστια αλλαγή. Ειλικρινά, από το αμάξωμα, τις αναρτήσεις και τα ελαστικά, είναι η μεγαλύτερη που έχω ζήσει εδώ και σχεδόν 19 χρόνια που είμαι στη Formula 1. Όσον αφορά το σασί, είναι η μεγαλύτερη αλλαγή εδώ και δύο δεκαετίες, ακόμα μεγαλύτερη από το 2009 και σίγουρα μεγαλύτερη από το 2014.

james-key

Όταν, λοιπόν, τα μονοθέσια είναι ουσιαστικά ολοκαίνουρια και όχι εξέλιξη του υπάρχον project, τότε θα πρέπει να δουλέψεις από πολύ νωρίς πάνω σε αυτά, με τον Key να υπογραμμίζει πως η δουλειά για το 2017 ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015, φυσικά σε μορφή concept, μιας και οι κανονισμοί δεν είχαν οριστικοποιηθεί.

Σιγά σιγά, ξεκινήσαμε το project του 2017 τον Σεπτέμβριο του 2015, δηλαδή πριν από περίπου 14 μήνες. Τότε, οι κανονισμοί για το σασί δεν είχαν οριστικοποιηθεί, αλλά σκεφτήκαμε ότι, με τόσο μεγάλη αλλαγή, όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις, τόσο το καλύτερο. Ξέραμε ότι τα ελαστικά θα είναι πιο φαρδιά και είχαμε τις διαστάσεις πάνω στις οποίες πρέπει να δουλέψουμε. Αυτές φυσικά και τελειοποιήθηκαν, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.

Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε σε μορφή concept από τον Σεπτέμβριο του 2015, για να δούμε τι πραγματικά σημαίνει αυτό, και στη συνέχεια, όσο οι κανονισμοί εξελισσόταν, αλλάζαμε σύμφωνα με αυτό τα σχέδιά μας. Αλλά, όταν το μονοθέσιο πατήσει πίστα, θα έχουν περάσει 17 μήνες από τη μορφή του ως project.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr