Το Le Mans του Steve McQueen σε κόμικ

Σχετικά άρθρα

steve-mcqueen-in-le-mans-graphic-novel3

Η ταινία Le Mans του 1971 με τον Steve McQueen, ήταν μια εμπορική αποτυχία. Αν και οι αγώνες ήταν στην χρυσή τους εποχή, δεν υπήρχε ακόμα αρκετά μεγάλο κοινό και ο κόσμος ήταν συνηθισμένος να βλέπει τους αγώνες μόνο ζωντανά. Επίσης η πλοκή ήταν αρκετά ρηχή, τουλάχιστον για τα δεδομένα της εποχής. Αργότερα όμως με το κοινό των αγώνων να αυξάνεται και με το ενδιαφέρον του κόσμου για την αυτοκινητιστική ιστορία ή ταινία αυτή έγινε “καλτ”.

Παρά την σεναριακή ένδεια, τα πλάνα είναι σε βάζουν εντός της πραγματικής δράσης των αγώνων του τότε. Επίσης ο McQueen καταφέρει να δείξει μέσα σε 100 λέξεις διαλόγου, το πάθος ενός οδηγού αγώνων για την ταχύτητα και τον ανταγωνισμό.

Αν δεν την έχεις δει, αξίζει να την δεις. Με λίγα λόγια η ιστορία είναι πως ο McQueen υποδύεται έναν φανταστικό οδηγό της Porsche, τον Michael Delaney, κατά την διάρκεια του 24ώρου αγώνα του 1971. Εκεί υπάρχει και η γυναίκα ενός οδηγού που σκοτώθηκε στον αγώνα του προηγούμενου έτους και ο πρωταγωνιστής νοιώθει εν μέρη υπεύθυνος γι’αυτό. Αφού εγκαταλείψει από ένα σχεδόν μοιραίο ατύχημα η ομάδα τον ξαναβάζει στον αγώνα, αντικαθιστώντας έναν γηραιότερο οδηγό. Μετά από δραματική μάχη καταφέρνει να τερματίσει δεύτερος κάνοντας το 1-2 για την Porsche. Αυτά συμβαίνουν πάνω κάτω στα 100 λεπτά της ταινίας. Σαν tifoso έφαγα μεγάλη πίκρα στο τέλος αλλά δεν θα κάνω spoil.Πολλά πλάνα γυρίστηκαν κατά τον αγώνα του 1970 και κάποια γυρίστηκαν εκ των υστέρων σε πιο ελεγχόμενες συνθήκες.

Μέσα στο πνεύμα αναβίωσης των ιστορικών αγώνων αλλά και της αναγνώρισης της ταινίας έρχεται και το κόμικ που βλέπεις από τον Ελβετό Sandro Garbo. Η Garbo Studio λοιπόν κυκλοφορεί το Steve McQueen in Le Mans, που όπως μπορείς να δεις έστω και από αυτά τα λίγα δείγματα που παραθέτω, η ποιότητα είναι απαράμιλλη και στόχος είναι ο αναγνώστης να νοιώσει την συγκίνηση των αγώνων της εποχής, που οι οδηγοί ρίσκαραν την ζωή τους σε κάθε καμπή, πιέζοντας τα τερατώδη αυτοκίνητά τους στο όριο. Η άγρια κοψιά του Steve McQueen ήταν επίσης ό,τι πρέπει για εικονογράφηση και για να τονίσει το θάρρος των αντρών εκείνων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...