Παρόλο που έχει κερδίσει μόλις 4 φορές, ο Daniel Ricciardo θεωρείται ένας από τους καλύτερους οδηγούς της Formula 1. Ο πιλότος της Red Bull Racing αποτέλεσε την έκπληξη του 2014, όταν κατάφερε να κερδίσει τον Sebastian Vettel, με 3 νίκες, πριν ο Γερμανός πάρει τον δρόμο για τη Ferrari.

Ο 27χρονος, λοιπόν, έχει την εμπειρία να μάχεται με Παγκόσμιους Πρωταθλητές, γι’ αυτό και δε φοβάται κανέναν οδηγό που βρίσκεται στο grid. Με τον Nico Rosberg να έχει πάρει τον τίτλο και να αποχωρεί, ο Lewis Hamilton ξεκινά ως το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος για το 2017, αν και είναι εξαιρετικά νωρίς για προβλέψεις.

Ο Αυστραλός ρωτήθηκε για το αν θα μπορούσε όχι απλώς να τα βάλει με τον Hamilton, αλλά και να τον κερδίσει, με την απάντησή του να είναι παραπάνω από σίγουρη:

Απολύτως. Είναι κάτι που μ’ έχουν ρωτήσει αρκετές φορές -το ποιος θα ήθελα να είναι ο team-mate μου- και ο Lewis ήταν αυτός που πάντα έλεγα. Προφανώς και πιστεύω ότι έχει ένα τρομερό ταλέντο και νομίζω ότι θα είχαμε μια καλή μάχη. Και, ναι, είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά.

Ποτέ δεν έχει πει κάτι κακό για ‘μένα. Πάντα ήταν καλός μαζί μου, αλλά είμαι σίγουρος ότι προτιμά να κλείνεται στον εαυτό του. Κάποιες μέρες μιλάμε και κάποιες όχι. Σίγουρα, έχω κάνει μερικούς φίλους εδώ, αλλά δεν είναι αυτός ο βασικός μας σκοπός για την παρουσία μας στη Formula 1.

Εν αντιθέσει με τον Max Verstappen, που κάνει καρτ ώστε να κρατιέται σε φόρμα, ο Ricciardo ακολουθεί μια διαφορετική τακτική όσον αφορά την προετοιμασία του για το 2017. Αδειάζει το μυαλό του και ασχολείται με διαφορετικά πράγματα έξω από το άθλημα, υποστηρίζοντας ότι οι οδηγοί είναι άνθρωποι και δεν πρέπει να αφιερώνουν όλη τη ζωή τους για τη Formula 1.

Μη με παρεξηγείτε: μου αρέσουν τα καρτ, αλλά και το να κάνω άλλα πράγματα. Νομίζω πως μία από τις δυνάμεις μου είναι ο τρόπος που να απενεργοποιώ τα πάντα. Δεν πηγαίνω για ύπνο με τη σκέψη των αγώνων ή οτιδήποτε άλλο.

Ξέρετε, κάποιοι λένε να ζεις και να αναπνέεις για το άθλημα, αλλά έχω την τάση να διαφωνώ με αυτό. Βασικά, πρέπει να κάνεις και άλλα πράγματα που να απασχολούν το μυαλό σου. Νομίζω ότι μακροπρόθεσμα, αυτό θα σου δώσει μεγαλύτερη διάρκεια στο άθλημα και να σε κάνει να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις.