Berger: Δε θα είμαι στην οργανωτική επιτροπή του DTM

Σχετικά άρθρα

Ενώ τα μεταγραφικά στο DTM έχουν (σχεδόν) πάρει το δρόμο τους και το μόνο που μένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της Mercedes για το line up του 2017, πολύς θόρυβος γίνεται για το ποιος θα συνεχίσει στην ηγεσία της ITR, της οργάνωσης που ελέγχει και προωθεί το πρωτάθλημα. Ο “πατέρας” του DTM, Hans-Werner Aufrecht, όπως θα θυμάσαι, ίσως έχει ήδη πάρει την απόφαση να αφήσει, μετά από 31 ολόκληρα χρόνια σταθερής παρουσίας, τα ηνία του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού. Πολλά ονόματα έχουν “πέσει στο τραπέζι” των συζητήσεων και των φημών, με σημαντικότερο αυτό του Αυστριακού πρώην πιλότου και πρώην συνιδιοκτήτη της Toro Rosso, Gerhard Berger.

Το 2017, το DTM αλλάζει και όχι μόνο σε κανονισμούς και αυτοκίνητα. Στις τακτικές εκλογές των μελών του διοικητικού συμβουλίου, ο 40-χρονος Florian Zitzlsperger εξελέγη ως νέο μέλος στην εκτελεστική επιτροπή της ITR, με καθήκοντα το μάρκετινγκ, την οργάνωση και τις επικοινωνίες του συγκεκριμένου οργανισμού. Τα άλλα δύο μέλη, ο Hans-Jürgen Abt και ο Walter Mertes επιβεβαιώθηκαν ότι συνεχίζουν κανονικά, αλλά η φημολογούμενη αποχώρηση/παραίτηση του Aufrecht, φαίνεται ότι θα φέρει τσουνάμι ανακατατάξεων.

Ωστόσο, νέες αναφορές από τη Γερμανία θέλουν τους Aufrecht, Abt και Mertes να αποχωρούν και τον Berger να είναι αυτός που θα “κληρονομήσει” το δημιούργημα του Aufrecht, μαζί με τον νεοεκλεχθέντα Zitzlsperger. Ας δούμε τι απάντησε ο ίδιος ο Berger σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε:

Με ρώτησαν με τι ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό και αν θα με ενδιέφερε να αναλάβω το DTM. Είμαι πολύ απασχολημένος αυτή τη στιγμή και δεν είμαι σίγουρος αν θα ήθελα να εμπλακώ σε αυτήν την ¨περιπέτεια”, δεν υπάρχει κάτι ¨σταθερό”.

Ναι, ξέρω ότι θα μπορούσε να υπάρχει η πιθανότητα να είμαι εγώ αυτός που θα συνεχίσει μετά τον Aufrecht, αλλά έχω τόσα πολλά σχέδια και δεν ξέρω με ποιο να ξεκινήσω!

Στη συνέχεια, ο Αυστριακός ανέφερε ότι είναι fan του DTM και, παρά τις αλλαγές για το 2017 με σημαντικότερη αυτή της μείωσης των οδηγών από 24 σε 18, θέλει να ευημερήσει ο θεσμός και να ξεπεράσει τα προβλήματά του.

Είναι ένας πολύ καλός θεσμός που έχει αντέξει στο χρόνο. Είναι συνηθισμένο το γεγονός ότι κάποτε το πρωτάθλημα δυναμώνει και άλλοτε δεν είναι τόσο έντονος ο συναγωνισμός. Αλλά, τα αυτοκίνητα του DTM είναι συναρπαστικά και ο ανηψιός μου (σ.σ ο Lucas Auer που, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα αγωνιστεί για τρίτη συνεχόμενη σεζόν με τη Mercedes) συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Μαζί με τους αγώνες της Formula 3 που διοργανώνονται στο πλαίσιο των αντίστοιχων του DTM, το θέαμα είναι εγγυημένο.

Το DTM έχει τρεις εταιρείες που αγωνίζονται σκληρά.Θα ήταν ωραίο να συνεχίσουν για αρκετά χρόνια ακόμα.

Bonus video: Δες μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τα ελαστικά του πρωταθλήματος του 2016.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...