Η δήμαρχος του Παρισιού αναφέρει τα αυτοκίνητα ως πρωτόγονα, με σκοπό να τα απαγορεύσει

Σχετικά άρθρα

H δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, φαίνεται ότι δεν έχει σε μεγάλη εκτίμηση τα αυτοκίνητα και γενικά τα προσωπικά μέσα μεταφοράς, καθώς τα χαρακτήρισε λιτά και λακωνικά ως πρωτόγονα.

Παράλληλα, όμως, ανακοίνωσε τα πλάνα της για να απαγορεύσει τα αυτοκίνητα σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της “πόλης του Φωτός”, καθώς θέλει να πεζοδρομήσει τους δρόμους της και να περιορίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση. Πιο συγκεκριμένα η Hidalgo ανάφερε:

Η ιδέα είναι να κινηθούμε σιγά-σιγά προς την πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης, η οποία, με την πάροδο του χρόνου, θα παραμείνει ανοικτή για τις δημόσιες μεταφορές, την αστυνομία, τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και τις παραδόσεις, αλλά όχι σε όλα τα οχήματα. Πρέπει να θυμόμαστε συνεχώς αυτό το συμπέρασμα: λιγότερα αυτοκίνητα, λιγότερη ρύπανση.

Τα σχέδια της δημάρχου περιλαμβάνουν τη μείωση της κυκλοφορίας στην οδό rue de Rivoli, η οποία περνά ακριβώς δίπλα από το Λούβρο, κατά 50% ώστε να βοηθήσει στην επέκταση των ποδηλατοδρόμων, με την Hidalgo να δηλώνει ότι φέτος είναι η χρονιά του ποδηλάτου στο Παρίσι.

Παρότι μέσα στον Δεκέμβριο αναφέρθηκε μια μέρα με επικίνδυνα όρια ρύπανσης, οι προσπάθειες για τη μείωση της στο Παρίσι, φαίνεται να είναι επιτυχής, καθώς βλέπει 30% μείωση τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ η κίνηση στην πόλη έχει πέσει επίσης κατά 30%.

Στα μελλοντικά σχέδια της Hidalgo περιλαμβάνεται η απαγόρευση των ντίζελ στην πόλη από το 2020, η κατασκευή ηλεκτρικής γραμμής για το τραμ, που θα ξεκινήσει το 2018, με την πόλη να είναι σε αναμονή για πιθανή ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

ΠηγήFrance 24

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...