Ο κινέζικος όμιλος GAC Motors (Guangzhou Automobile Group), κάνει το τελευταίο διάστημα προσπάθειες για την ένταξη του στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά όχι νωρίτερα από το 2020 όπως αναφέρεται.

Έτσι εάν κάποιος πάει στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ στο περίπτερο της GAC θα συναντήσει τρία νέα μοντέλα τα οποία μάλιστα θα είναι και τα πρώτα από όλα τα υπόλοιπα που θα παρουσιαστούν στην κεντρική αίθουσα.

Το πρώτο όχημα είναι ένα 5-θυρο SUV, το GS7, το οποίο θα είναι περίπου στις διαστάσεις ενός Tiguan και θα κινείται από έναν 2.0-λίτρων τούρμπο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 201 ίππων και 300Nm ροπής. Η εταιρία σκοπεύει να το διαθέτει παράλληλα με το GS8. Σειρά παίρνει ένα crossover σε concept μορφή ακόμα, που θα ονομάζεται EnSpirit. Θα έχει πολύ ξεκάθαρο σχεδιασμό και η οροφή φαίνεται να είναι κεκλιμένη.

Το όχημα λέγεται πως είναι κοντά στην παραγωγή και θα φέρει υβριδικό σύστημα μετάδοσης. Το τρίτο και τελευταίο όχημα της κρατικής φίρμας στην έκθεση είναι το GE3. Πρόκειται για ένα 5-θυρο αυτοκίνητο με τον πιο αεροδυναμικό σχεδιασμό από τα άλλα. Εξοπλίζεται με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης το οποίο λέγεται πως θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα του ομίλου στο μέλλον.