Στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο η Mercedes-AMG θα παρουσιάσει το Project One, το hypercar των 1.000 ίππων και ίσως αυτά τα design study μας αποκαλύπτουν μέρος του σχεδιασμού τού, ενώ στις φωτογραφίες ενδεχομένως να βλέπουμε και το πρωτότυπο της GLB, με το κόκκινο πρωτότυπο ίσως να μας αποκαλύπτει κάποιο πρωτότυπο της Mercedes-Maybach.

Το Project One σύμφωνα με δηλώσεις ανθρώπων της γερμανικής εταιρίας, ουσιαστικά θα είναι ένα μονοθέσιο της F1 για τον δρόμο, με τον επικεφαλής της φίρμας, Tobias Moers να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως θα φορά τον υβριδικό 1.600αρη turbo V6 κινητήρα του μονοθεσίου της F1, ο οποίος θα παράγει 1.000 άλογα. Σύμφωνα με τον Moers:

Στην F1 ο κινητήρας αυτός ανεβάζει γύρω στις 15.000 σ.α.λ. Ίσως ελαττώσουμε λίγο τις στροφές για τον δρόμο. Κάπου κοντά στις 11.000 σ.α.λ.

Καθόλου detuned δεν θα είναι όμως το σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Το αφεντικό της Mercedes-AMG μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι πιο “επιθετικό”. Ο Moers θέλησε να βάλει ένα τέλος στις φήμες που γράφτηκαν για το αυτοκίνητο, όπως πως αυτό θα παράγει 1.200 άλογα, αλλά και πως η Mercedes-AMG θα συνεργαστεί με την Lotus για την ανάπτυξη του. Ο 1.600αρης turbo V6 κινητήρας θα δίνει κίνηση στον πίσω άξονα, με τον ηλεκτροκινητήρα να δίνει κίνηση στον μπροστά, κάνοντας έτσι το μοντέλο τετρακίνητο.

Ο Moers τόνισε πως το hypercar θα είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτοκίνητο παραγωγής σε σχέση με τα μονοθέσια της F1, έχοντας πάρα πολλά κοινά, όπως monocoque carbon σασί. Από carbon θα είναι κατασκευασμένο και το σώμα του αυτοκινήτου, προκειμένου το βάρος να μην ξεπερνά τα 1.000 άλογα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 355 χλμ/ώρα.

Από την μεριά του, ο Gorden Wagener, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Daimler είπε πως το Project One θα έχει “τέλειο και εντυπωσιακό” σχεδιασμό, θα είναι “αγνό αλλά πολύ ακραίο”, διαθέτοντας κεντρικό πτερύγιο, εισαγωγή αέρα στην οροφή, όπως και αεραγωγούς στον χώρο του κινητήρα.

Το hypercar θα αναπτυχθεί εξ’ολοκλήρου από την AMG, με την παραγωγή του να περιορίζεται στα 200 με 300 αυτοκίνητα, ενώ για την τιμή του, φήμες κάνουν λόγο για 3 εκατ. λιρών Αγγλίας (3,5 εκατ. ευρώ). Οι δοκιμές του αυτοκινήτου στον δρόμο θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο του 2017, με τον Lewis Hamilton να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του.

Επιπλέον, δες και αυτές τις rendering φωτογραφίες του.