Αυστραλός έδωσε ήδη προκαταβολή για το Mercedes-AMG Hypercar

Σχετικά άρθρα

mercedes-amg-r50

Δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από τη στιγμή που η Mercedes-AMG ανακοίνωσε στην έκθεση του Παρισιού πως ετοιμάζει ένα hypercar που θα χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία προερχόμενη από την F1, και ήδη ένας Αυστραλός έδωσε ήδη σε μετρητά την προκαταβολή για να κάνει δικό του το αυτοκίνητο.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Tobias Moers, αφεντικού της AMG, το αυτοκίνητο θα βγει στη παραγωγή μόνο ως αριστεροτίμονο, κάτι που κάνει την κυκλοφορία του στη χώρα των καγκουρό παράνομη.

O David McCarthy, όμως, υπεύθυνος προϊόντος και εταιρικής επικοινωνίας της  Mercedes-Benz Αυστραλίας δήλωσε χαρακτηριστικά:

Έχουμε ήδη μια προκαταβολή σε μετρητά. Δεν μπορώ να σας πω ποιος είναι ή πόσο πλήρωσε ο πελάτης, αλλά σύμφωνα με τη πληροφόρηση μου είναι ο πρώτος που έδωσε προκαταβολή [για το αυτοκίνητο] στον κόσμο.

Η Mercedes-AMG δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία για το αυτοκίνητο, παρά μόνο το παραπάνω σκίτσο του μοντέλου, με τον Thomas Weber, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης να υπόσχεται πως δεν θα υπάρξουν συμβιβασμοί στον σχεδιασμό και στις επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Οι φήμες θέλουν το μοντέλο να φορά τον ίδιο turbo V6 1.600αρη κινητήρα του W07 μονοθεσίου της F1 ο οποίος στη προκειμένη περίπτωση θα παράγει 900 άλογα. Δύο ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι στον μπροστά άξονα, οι οποίοι και θα παράγουν 160 άλογα. Θα ζυγίζει μόλις 1.000 κιλά, θα έχει εξαιρετικά αεροδυναμικό αμάξωμα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 354 χλμ/ώρα. Από το σκίτσο βλέπουμε πως διαθέτει εισαγωγή αέρα στην οροφή, ενώ ενδεχομένως θα διαθέτει Gullwing πόρτες, με τον σχεδιασμό του να είναι μια μίξη ανάμεσα σε μονοθέσιο της F1 και ενός LMP1 αγωνιστικού, αλλά και της θρυλικής CLK GTR.

Θα έχει carbon monocoque σασί, ενεργή ανάρτηση που θα είναι ικανή να ελέγχει τον κάθε τροχό ξεχωριστά, με την παρουσίασή του να αναμένεται μέσα στο 2017, χρονιά που η AMG συμπληρώνει τα 50 χρόνια ζωής. Οι φήμες να θέλουν το hypercar να περνά σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 50 μονάδων, με τιμή 4 εκατομμυρίων ευρώ έκαστο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...
Autoblog.gr