Επίσημο: Opel Insignia Sports Tourer

Σχετικά άρθρα

Δύο μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του Insignia, η Opel παρουσίασε σήμερα την station wagon έκδοση του, που την ονομάζει Sports Tourer. Και αυτό, μαζί με το Insignia Grand Sport θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης, σε ακριβώς ένα μήνα, με το νέο Opel Insignia Sports Tourer να είναι κατά 73 χλστ. πιο μακρύ σε σχέση με το παρελθόν, και πρακτικά να αγγίζει τα 5 μέτρα, καθώς το μήκος του φτάνει τα 4.986 χλστ.

Προφανώς θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα Global Epsilon της GM, κάτι που σημαίνει ότι το μεταξόνιο του έχει αυξηθεί κατά 9,2 εκατοστά, προσφέροντας έτσι περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες, αλλά και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Πιο συγκεκριμένα, αυτός πλέον έχει όγκο 520 λίτρα (+30 σε σχέση με το sedan), με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων να γίνεται σε αναλογία 40/20/40 και να σχηματίζουν έναν επίπεδο χώρο φόρτωσης, που ξεπερνά τα 2 μέτρα, και χωρητικότητα 1.640 λίτρων.

Σχεδιαστικά αντλεί στοιχεία από το Monza concept, με τις όποιες διαφορές να εντοπίζονται από την μεσαία κολόνα και πίσω, με το συνολικό βάρος του να έχει μειωθεί μέχρι και 200 κιλά, κάτι που θα αντικατοπτρίζεται τόσο στις μειωμένες καταναλώσεις, όσο και στη καλύτερη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στον δρόμο. Μόνο από το σώμα, η Opel κατάφερε να μειώσει το βάρος του κατά 60 κιλά.

Από πλευράς ασφαλείας, το Opel Insignia Grand Sport διαθέτει τα συστήματα rear cross traffic alert, lane keep assist, lane departure warning, ενεργό cruise control και αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης. Επίσης έχει ενεργό αλουμινένιο καπό που αυξάνει την ασφάλεια των πεζών σε περίπτωση σύγκρουσης.

Κάτω από το καπό θα υπάρχει μια μεγάλη γκάμα νέων και αναβαθμισμένων τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου που συνδυάζονται και με ένα νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αρχικά το συγκεκριμένο κιβώτιο θα προσφέρεται μόνο στις τετρακίνητες εκδόσεις, με την Opel να υπόσχεται πως το κιβώτιο προσφέρει “εξαιρετικά ομαλές και σχεδόν απαρατήρητες αλλαγές ταχυτήτων, αλλά και μειωμένη κατανάλωση”.

Παρότι η Opel στο δελτίο τύπου δεν αποκάλυψε τίποτα σχετικά με τους προσφερόμενους κινητήρες, γνωρίζουμε πως ανάμεσα στους διαθέσιμους κινητήρες θα υπάρχει ένας νέος bi-turbodiesel 2,0-λίτρων απόδοσης 160 ίππων και ένας turbo 1.500αρης βενζίνης απόδοσης 165 ίππων με 250 Nm ροπής που θα συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Με τον συγκεκριμένο κινητήρα, τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 8,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 209 χλμ/ώρα. Επίσης θα υπάρχει ένας 2,0-λιτρος 250 ίππων που θα συνδυάζεται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, όπως και ένας 1.600αρης turbodiesel.

Το σύστημα τετρακίνησης είναι τύπου Haldex και διαθέτει δύο ηλεκτρικά ελεγχόμενους συμπλέκτες που αντικαθιστούν τον πίσω διαφορικό. Το Insignia Sport Tourer έχει torque vectoring και FlexRide που είναι ενεργό και έχει τρεις ρυθμίσεις λειτουργίας (Standard, Sport και Tour). Το σύστημα FlexRide είναι σε θέση να διαβάζει τον δρόμο 500 φορές ανά δευτερόλεπτο και προσαρμόζεται ανάλογα με την ρύθμιση που έχει επιλέξει ο οδηγός. Η Sport δίνει πιο δυναμικά χαρακτηριστικά, η Tour μεγιστοποιεί την οικονομία καυσίμου και κάνει τις αναρτήσεις πιο μαλακές, με την Standard να κινείται στο μέσο από τις άλλες δύο ρυθμίσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...