Η Dodge παρουσιάζει το Durango SRT, τη δυνατότερη έκδοση του Durango που θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Σικάγο αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Χαρακτηρίζεται ως το γρηγορότερο όχημα τριών σειρών καθισμάτων της Αμερικής και κίνηση παίρνει από τον 6,4-λίτρων Hemi V8 κινητήρα που συναντάμε και στα άλλα SRT μοντέλα της Dodge. Παράγει 475 άλογα με 637 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς. Τα 0-96 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,4 δευτερόλεπτα, με το τετρακοσάρι να το κάνει σε 12,9 δευτερόλεπτα.

Το Durango SRT διαθέτει ενεργή ανάρτηση στον βασικό εξοπλισμό, όπως και ζάντες 20″ με ελαστικά τεσσάρων εποχών, με τα Pirelli P Zero να βρίσκονται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Σε σύγκριση με τα απλό Durango, το SRT έχει 15% πιο σκληρά ελατήρια πίσω και 4% μπροστά, με την κατανομή βάρους του να είναι 52:48. Ζυγίζει 2.500 κιλά και φρενάρει με εξαπίστονα φρένα της Brembo με 381mm δίσκους μπροστά και τετραπίστονα πίσω με δίσκους 350mm. Ο κινητήρας διαθέτει σύστημα ακύρωσης θορύβου και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων μισών κυλίνδρων, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων.

Το σύστημα τετρακίνησης έχει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Street με αναλογία μεταφοράς ροπής 40:60, Sport με αναλογία 35:65, Track με αναλογία 30:50 και Lock με αναλογία 50:50). Έχει ελκτική ικανότητα 3.900 κιλών, με τον κουτσαδόρο να είναι κρυμμένος ανάμεσα από τις διπλές απολήξεις των εξατμίσεων. Στο εσωτερικό συναντάμε σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 8,4″, σπορ καθίσματα, νέο επιλογέα ταχυτήτων και δερμάτινες επενδύσεις.