Η Lamborghini ανακοίνωσε πως ανακαλεί 5.900 Aventador παγκοσμίως, 1.453 στις ΗΠΑ, παραγωγής 2012-2017, και ανάμεσά τους υπάρχουν και οι ειδικές εκδόσεις Anniversario, Miura Homage, Pirelli Edition και SV. Επίσης από την ανάκληση επηρεάζονται επίσης οι 12 Veneno Coupe και Roadster που κατασκευάστηκαν.

Σύμφωνα με την NHTSA υπάρχει περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς αν κάποιος γεμίζει υπερβολικά με βενζίνη το ρεζερβουάρ, ειδικά στις Aventador εκείνες που διαθέτουν aftermarket εξατμίσεις. Η Lamborghini ξεκίνησε να ερευνά το συγκεκριμένο πρόβλημα το 2015, ενώ αντιμετώπισε και ένα ύποπτο περιστατικό τον Μάρτιο του 2016, όταν τα πίσω φωτιστικά σώματα και ο πίσω προφυλακτήρας μιας Aventador, έλιωσαν λόγω θερμότητας.

Τελικά, οι έρευνες έδειξαν πως οι υψηλές στροφές του κινητήρα από το ρελαντί -κοινώς μαρσαρίσματα-, ειδικά με aftermarket εξατμίσεις, μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Οι αντιπρόσωποι της Lamborghini θα αναβαθμίσουν το σύστημα αναθυμιάσεων εκπομπών του ρεζερβουάρ στις Aventador που επηρεάζονται από την ανάκληση, προσθέτοντας μια καλύτερη βαλβίδα εξαέρωσης, ενώ θα τοποθετήσουν και μια νέα βαλβίδα για την πρόληψη υπερπλήρωσης του ντεπόζιτου.

Είναι η δεύτερη φορά που η Lamborghini ανακαλεί την Aventador. Η πρώτη ήταν το 2012, όταν είχε ανακαλέσει 144 μονάδες επειδή η στόχευση των εμπρός φαναριών μπορούσε να ρυθμιστεί οριζόντια αλλά όχι κάθετα και που σύμφωνα με την NHTSA μπορούσε να ελαττώσει τη χρησιμότητά τους και να τυφλώσει την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα αν δεν ρυθμιστούν κατάλληλα.