Timo Scheider και Hermann Tilke σχεδιάζουν πίστα rallycross στη Μαγιόρκα

Σχετικά άρθρα

Μάλλον την καλύτερη αγωνιστική περίοδο περνά ο πρώην πρωταθλητής του DTM, Timo Scheider, αφού “απαλλαγμένος” πια από τις υποχρεώσεις στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, είναι έτοιμος για νέες προκλήσεις στην καριέρα του. ‘Ήδη γνωρίζουμε ότι θα συμμετέχει πλήρως στο φετινό πρωτάθλημα World Rallycross με την αυστριακή ομάδα της MJP Racing Team Austria, αλλά και θα αγωνιστεί και στις 24 Ώρες του Nürburgring με την BMW.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, θα ενώσει τις δυνάμεις του στο σχεδιαστικό τομέα με τον συμπατριώτη του και πολύ γνωστό μας από τη Formula 1, Hermann Tilke. Ίσως θα ξενερώσεις διαβάζοντας το όνομά του, καθώς δεν έχει και την καλύτερη φήμη στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, διότι πολλοί τον επικρίνουν ότι σχεδιάζει βαρετές έως …πολύ βαρετές πίστες! Αυτή τη φορά, μπαίνουν τα θεμέλια για μια νέα πίστα, αυτή τη φορά rallycross όπως διάβασες στον τίτλο, στο μαγευτικό νησί της Μαγιόρκα, δίπλα από την υπάρχουσα, μήκους 3,2 χιλιομέτρων Circuit Mallorca Llucmajor.

Τα τελευταία 16 χρόνια, ταξίδεψα πολύ ανά τον κόσμο για αγώνες, αδιαφορώντας πλήρως για οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτούς. Τώρα που αποσύρθηκα από το DTM, έβγαλα τις παρωπίδες και κατάλαβα ότι υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που σχετίζονται με το sport, εκτός από τους ίδιους τους αγώνες.

Πριν λίγους μήνες, επισκέφτηκα το συγκεκριμένο μέρος και αμέσως είδα την προοπτική.Γρήγορα αντιλήφθηκα ότι μια πίστα που θα φιλοξενεί αγώνες rallycross θα μπορούσε να δημιουργηθεί δίπλα στο υπάρχον σιρκουί.

Για αυτό το project, δε θα μπορούσα να μη συμπεριλάβω στην ομάδα μας τον Hermann Tilke.

Το αρχικό σχέδιο της νέας πίστας θα είναι του Scheider και ο Tilke θα προσθέσει τις δικές του “πινελιές”, ενώ θα είναι υπεύθυνος για τα υψηλά standards ασφαλείας που θεσπίζει η FIA στις πίστες. Η πίστα θα είναι 60% ασφάλτινη και 40% χωμάτινη, όπως ορίζουν οι κανόνες της FIA.

Στόχος για τον Scheider είναι να δημιουργηθεί μια πίστα ικανή να φιλοξενήσει αγώνες rallycross σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο στο προσεχές μέλλον και οι εργασίες ολοκλήρωσής της θα έχουν τελειώσει έως το τέλος του χρόνου.

Είναι προφανές ότι θα ήθελα να συμμετέχω σε αυτήν την πίστα στο μέλλον. Είναι ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα! Πιστεύω ότι μπορούμε να προσφέρουμε κάτι ξεχωριστό, να συνδυάζεις διακοπές με την εντυπωσιακή θέα που υπάρχει εδώ.

Επίσης, στο νέο performance center, που θα δημιουργηθεί, θα μπορούν να πραγματοποιούνται διάφορα events και δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων και αγωνιστικών του DTM και προφανώς και αυτών του rallycross.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Liberty Media κοντά στην εξαγορά του MotoGP

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της Formula 1, η Liberty Media, φέρεται να έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει τα εμπορικά δικαιώματα του MotoGP έναντι του ποσού περίπου...

H Lola εισέρχεται στη Formula E με τη Yamaha ως τεχνικό συνεργάτη

Η Lola Cars ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρέφει στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό με μια πολυετή τεχνική συνεργασία με την Yamaha, και θα εισέλθει στο παγκόσμιο...

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...

Ford: Σε καλό δρόμο οι εργασίες με την Red Bull

Η Ford Performance προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Αρχικά μίλησε για την επιστροφή της στη Formula 1, με...
Autoblog.gr