O Timo Scheider θα αγωνιστεί στο World Rallycross

Σχετικά άρθρα

Ο Timo Scheider, πρώην πρωταθλητής του DTM (2008, 2009) αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο DTM τη χρονιά που μας πέρασε, μπορεί να μην έφυγε με τις καλύτερες συνθήκες, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Γερμανός θα αγωνίζεται από φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross και θα έχει πλήρη εμπλοκή με την αυστριακή ομάδα της Team MJP Racing Austria.

Θα τον δούμε στο bucket ενός Ford Fiesta, ενώ το WRX δεν είναι άγνωστος τόπος για τον 38-χρονο Γερμανό, αφού το 2015, στον αγώνα που διεξήχθη στη Βαρκελώνη, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ομάδα της Münnich Motorsport, οδηγώντας ένα Audi S3. Ας δούμε τι δήλωσε ο Scheider για την νέα πρόκληση της καριέρας του:

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που θα αγωνιστώ με την ομάδα της MJP Racing Team Austria σε όλη τη σεζόν του WRX. Το επίπεδο στο πρωτάθλημα ολοένα και ανεβαίνει με την είσοδο και άλλων κατασκευαστών, αλλά η ομάδα μου έχει ετοιμάσει ένα νέο αυτοκίνητο το οποίο είναι θα είναι πραγματικά μια μεγάλη πρόκληση για μένα.

Μάχεσαι καθρέφτη με καθρέφτη, μπαίνεις στις στροφές με χειρόφρενο, υπάρχει πραγματική δράση εντός και εκτός αυτοκινήτου σε συνδυασμό με την εκπληκτική ατμόσφαιρα των αγώνων. Αυτού του είδους οι αγώνες είναι η πιο συναρπαστική εμπειρία των τελευταίων χρόνων που έχω βιώσει. Υπάρχει τόση πολλή ένταση μέσα σε λίγους γύρους με άλματα και εναλλαγή χώματος και ασφάλτου και η ατμόσφαιρα στις κερκίδες είναι απίστευτη.

Ο Scheider ποτέ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή, παράλληλα με τις υποχρεώσεις του στο DTM, στο Rallycross, αφού έκανε κάποιες guest εμφανίσεις πέρσι και πρόπερσι. Φέτος, θα συναντήσει στην αυστριακή ομάδα τον Σουηδό πρωταθλητή  στο πρωτάθλημα Supercar Kevin Eriksson, o οποίος είχε κερδίσει τον αγώνα στο WRX στη Γερμανία. Μένει να δούμε αν, όπως ακούστηκε από τον ίδιο στη γεμάτη συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα στο Hockenheim, συνεχιστεί σε άλλο επίπεδο η συνεργασία του με την Audi.

To μόνο σίγουρο είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα του WRX θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο Scheider θα συναντήσει το φίλο του και πρώην συναθλητή του στην Audi, Mattias Ekström, που εξασφάλισε την εργοστασιακή υποστήριξη της Audi, τον Petter Solberg που θα αγωνίζεται με την Volkswagen και ενδεχομένως τον πρωταθλητή του 2009 στη F1, Jenson Button, που θα κάνει κάποιες εμφανίσεις.

ΠηγήSpeedweek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...