One-off Lotus Evora Sport 410, φόρος τιμής στην Esprit S1 του James Bond

Σχετικά άρθρα

Η Esprit S1 έγινε διάσημη λόγω του γεγονότος πως ο Roger Moore, ως ο πράκτορας 007, την οδήγησε στην ταινία του James Bond “The Spy Who Loved Me”. Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τότε που βγήκε η ταινία και έτσι η Lotus για να το γιορτάσει ετοίμασε μια μοναδική Evora Sport 410 που διαθέτει ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία από την θρυλική Esprit S1.

Ο μπροστά προφυλακτήρας είναι διαφορετικά βαμμένος ώστε να θυμίζει τις γραμμές της Esprit S1, με την αεροτομή να είναι κατασκευασμένη από carbon και να είναι βαμμένη σε λευκό χρώμα, προκειμένου να δοθεί η ψευδαίσθηση ενός παραδοσιακού liftback μοντέλου. Στο εξωτερικό υπάρχουν επίσης ειδικά σήματα και μαύρα διακοσμητικά, ενώ στο εσωτερικό συναντάμε καρό επενδύσεις με κόκκινες ραφές στα carbon σπορ καθίσματα, στις πόρτες, με το ταμπλό και την κονσόλα να είναι επενδυμένα με Alcantara.

Κίνηση παίρνει από τον 3,5-λίτρων V6 κομπρεσοράτο κινητήρα απόδοσης 410 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,2 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...