Δημοπρατείται ένα σπάνιο Citroen 2CV Sahara του 1965 για €70.000+

Σχετικά άρθρα

Την πρωταπριλιά ο οίκος Classic Car Auctions θα βγάλει στο σφυρί στο Birmingham της Αγγλίας το συγκεκριμένο σπάνιο Citroen 2CV, το οποίο εκτιμάται ότι θα αλλάξει χέρια σε μια τιμή μεταξύ £60.000 και £65.000 (€70.800 με €76.700). Το αυτοκίνητο βγήκε στην παραγωγή σε μόλις 694 κομμάτια, ενώ πιστεύεται ότι διασώζονται μόλις τα 100. Το συγκεκριμένο Citroen 2CV Sahara διαθέτει δύο κινητήρες 425 κ.εκ., δύο κιβώτια ταχυτήτων, δύο ρεζερβουάρ και κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία πίσω του, καθώς αρχικά αγοράστηκε από έναν Άγγλο ανθρωπολόγο στην Νιγηρία το Δεκέμβριο του 1965, ο οποίος το επέλεξε από ένα Land Rover για να μην θεωρηθεί ως κυβερνητικός ελεγκτής.

Δύο χρόνια αργότερα, ξεκίνησε ο εμφύλιος στην Αφρικανική χώρα, κάτι που ανάγκασε τον ιδιοκτήτη του 2CV να γυρίσει στην πατρίδα του, κάτι που έκανε οδικώς, διασχίζοντας για 1.600+ χλμ και την έρημο Σαχάρα. Το 1969 επέστρεψε στη Νιγηρία μαζί με το γαλλικό αυτοκίνητο, από την ίδια διαδρομή, για να το πουλήσει τελικά ένα χρόνο αργότερα σε έναν γιατρό. Η μοίρα, όμως, έμελε να το ξανά αγοράσει δέκα χρόνια αργότερα, καθώς σε ένα άλλο ταξίδι του στη Νιγηρία το βρήκε εγκαταλελειμμένο, αλλά ελάχιστα χρησιμοποιημένο.

Το πήρε μαζί του στην Αγγλία με σκοπό να το αποκαταστήσει πλήρως, κάτι που όμως δεν έκανε, καθώς δεν έβρισκε ανταλλακτικά, γι’αυτό και το πούλησε στον σημερινό του ιδιοκτήτη, ο οποίο το έφερε στην αρχική του κατάσταση το 2012.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...