Σύμφωνα με το προσωρινό καλεντάρι του Electric GT World Series, το νεοσύστατο ενιαίο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 12 Αυγούστου με τον αγώνα του Silverstone, ενώ στις 2 του Σεπτέμβρη θα διεξαχθεί ο αγώνας στο Assen της Ολλανδίας. Ο τρίτος γύρος θα γίνει στο Nurburgring, ενώ ο τέταρτος στην πίστα Algarve της Πορτογαλίας. Θα ακολουθήσουν αγώνες σε Misano και Βαρκελώνη, προτού πέσει η αυλαία στις 25 του Νοέμβρη στην πίστα Paul Ricard.

Να θυμίσω πως τα αγωνιστικά βασίζονται στην δυνατότερη έκδοση του Tesla Model S, στην P100D, ζυγίζουν 500 κιλά λιγότερα, ενώ διαθέτουν το απαραίτητο roll-cage, αναβαθμισμένες αναρτήσεις και φρένα. Οι ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 778 άλογα και 995 Nm, με τα 100 χλμ/ώρα από στάση να τα κάνουν σε μόλις 2,1 δευτ., με την τελική τους ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα.

Οι 10 ομάδες θα συμμετέχουν με 2 αυτοκίνητα η κάθε μια, με όλα τα αγωνιστικά να είναι πανομοιότυπα. Κάθε αγώνας θα αποτελείται από μια περίοδο δοκιμών 20 λεπτών, μια περίοδο κατατακτηρίων 30 λεπτών και δύο αγώνες 60 χλμ.