Η Nissan ανακοίνωσε πως ένας στόλος αυτόνομων Leaf θα ξεκινήσουν τις δοκιμές τους στους δρόμους της Ευρώπης. Αρχικά οι δοκιμές θα γίνουν στο Λονδίνο.

Η Nissan θέλει μέχρι το 2018 να βγάλει στην αγορά ένα σύστημα που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να “αντιμετωπίζουν κινδύνους και να αλλάζουν λωρίδες”. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, το σύστημα αυτό, θα αποκτήσει και την δυνατότητα να διαχειρίζεται διασταυρώσεις χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να κινείται αυτόνομα σε όλες σχεδόν τις συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων και της πολύπλοκης οδήγησης εντός πόλης.

Πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, τα οποία θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς καν να υπάρχει οδηγός μέσα τους, αναμένονται στην αγορά σε τουλάχιστον μια δεκαετία από σήμερα. Η Renault-Nissan σχεδιάζει να έχει στη γκάμα της περισσότερα από 10 μοντέλα με κάποια αυτόνομη ικανότητα μέχρι το 2020.

Παράλληλα η Renault-Nissan, η οποία συνεργάζεται με τη Microsoft για τα αυτόνομα, ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την Transdev προκειμένου να αναπτύξουν έναν στόλο “ταξί” αυτόνομων ηλεκτρικών μοντέλων Zoe. Η υπηρεσία μέσω συνδρομής, θα δίνει την δυνατότητα στον χρήση να μετακινείται με ένα αυτόνομο Zoe, το οποίο θα τον παραλαμβάνει και θα τον μεταφέρει από και όπου αυτός επιθυμεί.