Το μοντέλο που ξεχωρίζει από τη φετινή παρουσία της Mercedes-Benz στη Γενεύη είναι ο το AMG GT Concept, το οποίο πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, που δείχνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία για το μοντέλο παραγωγής που αναμένουμε εντός του 2019. Την κίνηση αναλαμβάνει ένας 4λιτρος V8 με διπλά turbo, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, ώστε η συνολική δύναμη να φτάσει τα 815 άλογα. Η δύναμη φτάνει και στους δύο άξονες, και κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Πριν από μερικές μέρες και εν όψει της Έκθεσης, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε και την «ανοιχτή» έκδοση της E-Class. Η υφασμάτινη οροφή που διαθέτει ανοιγοκλείνει εντός των 20 δευτερολέπτων με ταχύτητες μέχρι και 50 χλμ/ώρα, ενώ το αυτοκίνητο έχει πολλά κοινά στοιχεία με την E-Class. Περισσότερες λεπτομέρειες για την E-Class Cabriolet θα βρεις εδώ.

Και για όσους θέλουν να συνδυάζουν την πολυτέλεια με τις εκπληκτικές ικανότητες εκτός δρόμου, η Mercedes δημιούργησε την G650 Landaulet. Το γεγονός ότι μιλάμε για Mercedes-Maybach, σημαίνει ότι απολαμβάνεις την υπερβολική ίσως πολυτέλεια για τις εκτός δρόμου εξορμήσεις. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V12 6λιτρος κινητήρας, με δύο turbo, που αποδίδει μέχρι 630 άλογα και 1.000 N·m ροπής. Για περισσότερα, μπορείς να μεταφερθείς εδώ.

Παράλληλα, η εταιρεία από τη Στουτγάρδη έχει μαζί της τις AMG GT C Roadster Edition 50 και E 63 AMG Estate, ενώ ξεκαθάρισε πως η X-Class δεν θα είναι διαθέσιμη για την αγορά των ΗΠΑ.